sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marius Licuț, campionul craiovenilor la skandenberg: „Îmi doresc o medalie la Campionatul Mondial”

Marius Licuț are 24 de ani, este din Craiova și face parte dintr-o generație căreia nu îi este teamă să facă ceea ce își dorește. Tânărul craiovean practică un sport complex, pe care nu mulți au reușit să îl stăpânească la un nivel înalt: skandenberg.

Chiar dacă a reușit să facă performanță și a ocupat Locul 6 la Campionatul Mondial de Skandenberg, dar și prima poziție la campionate internaționale, Marius spune că acest sport se face mai mult din pasiune în România, iar susținerea pentru cei care îl practică întârzie să apară.

„Skandenberg-ul pentru mine este o pasiune, un hobby, mă motivează în fiecare zi să îmi depășesc limitele. M-am apucat de skandenberg în 2014. Pe lângă skandenberg mai am o pasiune, detailing-ul auto. Am un garaj de detailing auto profesional în Craiova. Acest sport la noi în țară se face mai mult din pasiune, la concursuri primim doar diplome și medalii, uneori și câteva suplimente. Transport, înscrieri, etc. le plătim din propriul buzunar”, ne-a povestit Marius.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu s-a gândit niciodată să renunțe la skandenberg, pentru că pasiunea lui a pornit încă din liceu, acolo unde a și descoperit acest sport: „Încă din liceu făceam skandenberg cu colegii pe băncile clasei, în fiecare pauză. Dintr-o joacă a devenit o pasiune, reușind mai târziu să fac și performanțe în acest sport. Niciodată nu m-am gândit să renunț la acest sport. La primul campionat național, unde am participat în 2014, am obținut locul 4 și 5. Acest lucru m-a motivat și mai mult și următorul an am reușit să obțin titlul de campion național”, a mai spus tânărul craiovean.
Marius Licuț visează la o medalie europeană sau mondială, dar este preocupat și de viitorul tinerilor ce vor să facă skandenberg de performanță în Bănie.

„Îmi doresc să fiu sănătos și să mă pregătesc cât mai bine, fără accidentări. Îmi doresc foarte mult o medalie la Campionatul European sau Mondial. De curând am reușit să înființăm și un club de Skandenberg în Craiova. Sperăm să formăm un grup de sportivi serioși și puternici, care să reprezinte orașul la competiții naționale și internaționale”, dezvăluie Marius.

Orice sportiv are și momente delicate, dar Marius Licuț a găsit mereu un motiv să depășească greutățile pe care le-a întâmpinat. Tânărul craiovean a avut și un mesaj pentru copiii pe care ar putea chiar să-i inițieze, pe viitor, în skandenberg: „Trebuie să gândești mereu pozitiv, indiferent de situație. Copiii ar trebui să practice cât mai mult sport și să aibă o alimentație și un stil de viață cât mai sănătos”.

Politica