vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovenii și taxa specială de salubrizare. Când și unde poate fi plătită

Persoanele fizice din municipiul Craiova sunt înștiințate, din nou, cu privire la taxa specială de salubrizare ce trebuie achitată. Aceasta intră în vigoare odată cu începerea activității de colectare a deșeurilor de către noul operator, Iridex Group.

Prin Hotărârea Consiliului Local din 183/27.05.2021, toate persoanele fizice beneficiare ale serviciului de salubritate din municipiu vor fi nevoite să plătească acest tarif, în cuantum de 11 lei/ persoană care locuiește efectiv la adresa declarată.

Întâi de toate, taxa trebuie declarată de craioveni în maximum două luni de când Iridex începe prestarea serviciilor de salubrizare. Totodată, aceasta se va declara în funcție de destinația domiciliului în care aceștia locuiesc. Documentele necesare se regăsesc mai jos.

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • Dacă dețin în proprietate imobile cu destinație rezidențială:

Anexa 1 la HCL 183/2021 completând datele de identificare ale proprietarului imobilului și primul tabel;

  • Dacă dețin în proprietate imobile cu destinație mixtă:

Anexa 1 la HCL 183/2021 completând datele de identificare ale proprietarului imobilului și al doilea tabel;

  • Dacă dețin în proprietate imobile cu destinație nerezidențială:

Anexa 1 la HCL 183/2021 completând datele de identificare ale proprietarului imobilului și al treilea tabel.

Totodată, în cazul în care cetățenii din Craiova dețin o proprietate în oraș, dar este nelocuită, sunt nevoiți să completeze Anexa 1 la HCL 183/2021, marcând spațiul alocat special pentru acest lucru. Declararea se face în mod obligatoriu, indiferent de situație.

Mai mult, dacă locuitorii nu se conformează noului regulament și refuză să depună declarația  cu pricina, se impun la plată, DIN OFICIU, trei persoane.

Formularele respective se găsesc:

a)     La toate punctele de lucru ale DIRECȚIEI IMPOZITE ȘI TAXE

b)    Pe site-ul www.primariacraiova.ro, la secțiunea Taxe și impozite de la rubrica Informații publice, sau accesând link-ul: https://www.primariacraiova.ro/ro/taxe-si-impozite

c)     La asociațiile de proprietari.

Totodată, acestea pot fi depuse în mai multe moduri:

1.     Electronic, pe adresa de email: [email protected]

2.     Electronic, accesând Ghiseul online – depunere de pe site-ul www.primariacraiova.ro, secțiunea e-Servicii

3.     Fizic, toate punctele de lucru ale PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI CRAIOVA și/sau ale DIRECȚIEI IMPOZITE ȘI TAXE sau PRIN POȘTĂ.

Taxa specială de salubrizare se va plăti lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care s-a prestat serviciul de salubrizare.Prin excepție, pentru anul 2021, primul termen de plată al taxei speciale de salubrizare este de 60 zile de la data începerii prestării efective a activităților serviciului de salubrizare în Municipiul Craiova, dată comunicată pe site-ul instituției si în mass-media.

Nu în ultimul rând, autoritățile locale au pus la dispoziția craiovenilor mai multe variante prin care își pot achita taxa, după cum urmează:

–      În numerar/card bancar prin POS la punctele de încasare ale Primăriei Municipiului Craiova – Direcția Impozite și Taxe;

–      Plata on line – prin intermediul pagini web www.Ghiseul.ro;

–      Plata cu ordin de plată, datele beneficiarului plății sunt următoarele:

Beneficiar: Municipiul Craiova, Banca: Trezoreria Municipiului Craiova, cod fiscal beneficiar – 4417214, contul IBAN RO08TREZ29121360206XXXXX

–      Mandat poștal – Contribuabilul se prezintă la oficiul poștal și achită suma ce reprezintă taxa specială de salubrizare. 

Articolul precedent
Articolul următor

Politica