marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tensiunile continuă la Filarmonica Oltenia. Un angajat a fost concediat

Un angajat al Filarmonicii Oltenia susţine că a fost concediat din cauza activităţii sale sindicale.

Într-o postare pe facebook, Dorin Măciucă acuză direct conducerea Filarmonicii Oltenia că sancţiunea are legătură cu activitatea sindicală și cu protestele din stradă, organizate în aprilie.

”Un manager vremelnic, incompetent și abuziv, a considerat că e oportun să îmi desfacă contractul de muncă pe motive ce țin clar de activitatea mea de lider de sindicat, în urma protestelor organizate de sindicatul reprezentativ din Filarmonica pe care, cu onoare, îl reprezint de 12 ani”, a scris Dorin Măciucă, pe pagina de Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanţii Filarmonicii Oltenia din Craiova susţin, însă, că angajatului i s-a desfăcut contractul de muncă după ce comisia de disciplină care l-a anchetat a constatat că acesta se face vinovat de încălcarea a trei reguli. Sancţiunea a fost dată, spune conducerea, fără nicio legătură cu activitatea sindicală.

„În urma raportului final pe care comisia de disciplină mi l-a înaintat au fost patru sancţiuni, două avertismente scrise, două sancţionări cu 10% la salariu pe următoarele trei luni şi o desfacere a contractului de muncă”, a declarat Gabriel Zamfir, directorul Filarmonicii Oltenia, potrivit stiri.tvr.ro

Trompeta folosită de Dorin Măciucă în timpul protestelor din luna mai a fost achiziţionată cu ajutorul unui proiect cu fonduri europene, iar acum instituţia riscă sancţiuni.

Dorin Măciucă spune că va ataca în instanţă concedierea sa.

Politica