joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Braconaj piscicol în miez de noapte


Un bărbat de 41 de ani din comuna olteană Osica de Sus a fost depistat, duminică noaptea, în timp ce pescuia fără să dețină autorizație.

Acesta a folosit mai multe plase de pescuit comercial tip sectă. Jandarmii olteni l-au identificat pe bărbat pe malul drept al Oltului, în timp ce aștepta o altă persoană care să-l ajute să ridice plasele.

„Echipajul de jandarmi din cadrul Detașamentului de Jandarmi Mobil a depistat în jurul orelor 03:45, un bărbat în vârstă de 41 ani din comuna Osica de Sus, pe malul drept al râului Olt, în zona localității Mărgheni, județul Olt, în timp ce aștepta o altă persoană pentru a extrage din apa râului plasele de pescuit comercial tip setcă, introduse cu o seară înainte.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Folosind ambarcațiunea din dotarea unității, jandarmii au identificat și scos din apa râului Olt, unelte de pescuit comercial, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cel în cauză a pescuit fără a avea autorizație de pescuit comercial, folosind 3000 metri pătrați de plase de pescuit tip setcă monofilament.

În plasele de pescuit au fost găsiți pești din speciile știucă și caraș, care aflându-se în stare vie, au fost redați mediului acvatic prin deversare”, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

În cauză, s-au întocmit documentele specifice de cercetare pentru încălcarea prevederilor art. 64 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura:

–                      lit. a) – Pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit;

–                      lit. k) – producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepţia setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minim 400 mm.

Bunurile au fost ridicate și predate organelor de cercetare penală pentru continuarea verificărilor.

Politica