joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Aproape 1000 de sancțiuni pentru abateri rutiere în doar o săptămână

974 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt în urma activităților de prevenție a accidentelor și menținere a siguranței traficului rutier, derulate în săptămâna 07-13 iunie.

De asemenea, oamenii legii au reţinut 127 de permise de conducere, dintre acestea 26 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 63 pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50km/h şi 38 pentru alte abateri, fiind retrase şi 43 de certificate de înmatriculare.

Au fost constatate 14 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 5 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 5 pentru conducere fără permis şi 4 pentru alte abateri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Polițiștii au întocmit zeci de dosare penale, printre cele mai frecvente cauze aflându-se lipsa permisului de conducere sau consumul de alcool.

„La data de 11 iunie a.c., pe raza comunei Brebeni, a fost depistat un tânăr, de 18 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.        

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere. (…)

La data de 12 iunie a.c., pe raza comunei Stoeneşti, a fost depistat un bărbat, de 35 de ani, din municipiul Caracal, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.        

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, informează reprezentanții IPJ Olt.

La nivelul judeţului Olt, în primele 5 luni ale anului 2021, principalele trei cauze generatoare de accidente rutiere au fost viteza, indisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor.

Politica