joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Compania americană Novavax anunță că vaccinul său anti-Covid este eficient în proporție de 93%

Compania americană Novavax a anunțat, luni, că datele de la testele clinice ale vaccinului său anti-Covid arată o eficacitate de peste 90% a serului împotriva coronavirusului și variantelor sale.

La studiu au participat aproape 30.000 de voluntari din Statele Unite și Mexic. Novavax a anunțat și că va cere autorizarea de urgență a vaccinului său în Statele Unite dar și în alte țări ale lumii, începând cu al treilea sfert al lui 2021, scrie digi24.ro

Vaccinul pe bază de proteină a fost eficient în proporție de 93% împotriva variantelor predominante de Covid-19, conform companiei americane.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vaccinurile pe bază de proteină folosesc o tehnică convențională de imunizare prin folosirea unor părți purificate din virus care provoacă un răspuns imun din partea organismului. Conform companiei, vaccinul este eficient în proporție de 100% împotriva formelor grave și moderate ale Covid-19. 

Împotriva variantelor pe care Novavax nu a reușit să le identifice, vaccinul a fost eficient în proporție de 70%.

În același timp, compania anunță și că vaccinul a fost tolerat ușor printre participanții la testele clinice – printre efectele adverse s-au numărat dureri de cap, oboseală, dureri musculare, toate de formă ușoară.

Politica