Conecteaza-te cu noi

Actualitate

14 iunie, Ziua mondială a donatorului de sânge

Publicat

pe

Ziua mondială a donatorului de sânge are loc pe 14 iunie în fiecare an. Scopul este de a crește gradul de conștientizare la nivel mondial cu privire la nevoia de sânge și de produse sanguine sigure pentru transfuzii și cu privire la aportul donatorilor de sânge voluntari, neplătiți, la sistemele naționale de sănătate.

În acest an, sloganul Zilei Mondiale a Donatorilor de Sânge este „Donează sânge și păstrează vie lumea”. Mesajul subliniază contribuția esențială a donatorilor de sânge pentru a menține lumea pulsând, salvând vieți și îmbunătățind sănătatea altora. Acesta întărește apelul global pentru ca mai mulți oameni din întreaga lume să doneze sânge în mod regulat și să contribuie la o sănătate mai bună.

Un accent deosebit al campaniei de anul acesta este pus pe rolul tinerilor în asigurarea unui aport sigur de sânge. În multe țări, tinerii s-au aflat în fruntea activităților și inițiativelor care vizează obținerea unui aport de sânge sigur prin donări de sânge voluntare. Tinerii formează un sector larg al populației în multe societăți și sunt, în general, plini de idealism, entuziasm și creativitate, scrie agerpres.ro

Sângele și produsele sanguine sigure și transfuzia lor sunt un aspect critic al îngrijirii și sănătății publice. Acestea salvează milioane de vieți și îmbunătățesc sănătatea și calitatea vieții multor pacienți în fiecare zi. Nevoia de sânge este universală, dar accesul la sânge pentru toți cei care au nevoie de el nu este. Deficitul de sânge este deosebit de acut în țările în curs de dezvoltare.

Pentru a se asigura că toți cei care au nevoie de sânge sigur au acces la el, toate țările au nevoie de donatori voluntari, neplătiți, care dau sânge în mod regulat.

În timpul pandemiei de COVID-19, în ciuda mobilității limitate și a altor provocări, donatorii de sânge din multe țări au continuat să doneze sânge și plasmă pacienților care au nevoie de transfuzie. Acest efort extraordinar într-o perioadă de criză fără precedent scoate în evidență rolul crucial al donatorilor de sânge voluntari, bine organizați, angajați și neremunerați, în asigurarea unui aport de sânge sigur și suficient în perioadele normale și de urgență.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.