Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Vouchere din „Rabla pentru Electrocasnice”, vândute pe site-uri de mica publicitate

Publicat

pe

Vouchere din programul „Rabla pentru Electrocasnice” sunt de vânzare pe site-uri de mică publicitate. Sunt și super-oferte: cei interesați pot cumpăra un voucher, împreună cu un aparat electrocasnic vechi, ce trebuie predat în schimbul celui nou.

Andrei Iorgulescu, director general al Administrației Fondului pentru Mediu, a explicat la Digi24 că acest fenomen care este o ilegalitate nu poate fi oprit, singura sancțiune fiind că voucherul nu poate fi utilizat de cel care nu are acest drept.

Potrivit acestuia, aplicația utilizată în acest an are mai multe chei de securitate, adică persoana își introduce cartea de identitate scanată, iar aplicația verifică aceste date cu cele introduse manual.

„Românul e inventiv și ca în anii anteriori, cei care au accesat programul au selectat din principiu, din start, mai multe vouchere pe care nu le-au folosit tocmai ca să le vândă mai departe. Nu avem cum opri fenomenul, dar să știe că nu au cum să le folosească chiar dacă le cumpără.

Nici nu e rentabil când îl cumperi, pentru că scazi valoarea finanțării, adică beneficiezi de finanțare redusă, adică a plătit deja în avans o parte din suma respectivă”, a spus directorul AFM.

„Plus că, și în magazin, și atunci când se livrează echipamentele se face identificarea persoanei”, a spus el.

Andrei Iorgulescu a mai precizat că vânzarea acestor vouchere este ilegală, pentru că ele un cod unic de identificare, în baza CNP.

Întrebat dacă pot fi sancționați cei care le vând sau cei care le cumpără, Iorgulescu a răspuns: „În principiu, nu avem pârghii pentru că nu e de competența noastră. Din perspectiva programului, sancțiunea e lipsirea de utilizare a voucherului.

Mai departe sunt alte instituții care se pot pronunța în legătură cu utilizarea unui voucher la care o persoană nu are dreptul”.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021. Toate drepturile rezervate.