vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Smart TV-ul dvs. are Bluetooth? Aflați cum puteți să beneficiați de el

Bluetooth este una dintre conexiunile cele mai comune la toate dispozitivele care ne înconjoară: l-am folosit la început pe telefoanele mobile pentru a partaja fotografii și fișiere, dar acum ne permite să ascultăm muzică pe boxele portabile, putem imprima fotografii pe o imprimantă portabilă, descărcăm datele de activitate sau de exerciții ale smartwatch-ului etc. Dar există un alt dispozitiv pe care îl putem avea cu Bluetooth: un TV smart.

Poate că nu v-ați întrebat niciodată dacă Smart TV-ul dvs. are Bluetooth sau nu, deoarece credeți că nu vă poate aduce niciun avantaj. Nimic nu poate fi mai departe de adevăr. Această conexiune la televizor ne permite să folosim căști fără fir dacă vrem să vizionăm un film fără a deranja alte persoane din casă, de exemplu. De asemenea, ne permite să conectăm o tastatură sau un mouse fără fir pentru a controla mai bine aplicațiile sau putem utiliza un controler de jocuri video cu conectivitate Bluetooth dacă avem Android TV și dorim să profităm la maximum.

Aflați dacă aveți Bluetooth

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă doriți să știți dacă TV Smart-ul dvs. are Bluetooth, există mai multe metode de aflat.

  1. Căutați în cutie sau în manualul de utilizare

Este cea mai simplă și mai evidentă opțiune, cea mai de bază dacă aveți cutia TV încă acasă. De obicei, veți vedea pictograma Bluetooth pe cutie sau instrucțiunile, astfel încât să putem deduce dacă are sau nu. Dacă nu o vedeți, în manualul de utilizare puteți găsi toate tipurile de conectivitate pe care le include. Dacă nu aveți la dispoziție o cutie sau instrucțiuni, puteți urma pașii de mai jos pentru a afla dacă Smart TV-ul dvs. are Bluetooth.

  1. Căutați modelul și specificațiile pe internet

O altă dintre cele mai simple modalități este de a consulta modelul pe internet. Uită-te doar la autocolantul care se află de obicei pe spatele Smart TV-ului și aici vei avea modelul exact al televizorului și, desigur, marca. De obicei, există un autocolant pe partea din spate sau laterală a tuturor televizoarelor, unde va fi indicat numărul modelului și numărul de serie. Copiați-l pentru a vedea specificațiile.

TV Smart eMAG, verificați ofertele online

După ce îl aveți, va fi în general suficient să îl copiați în Google și să căutați specificațiile modelului pe pagina producătorului. Aproape toate vă vor permite să accesați o secțiune de „specificații” cu toate detaliile de ecran, video, audio sau conectivitate. Aici puteți vedea dacă aveți sau nu Bluetooth pe televizor.

Dacă nu puteți găsi modelul căutându-l direct pe Internet, puteți accesa pagina producătorului și căutați secțiunea „asistență”. Practic toate mărcile au o versiune online de instrucțiuni, manuale și descărcări, pe care o puteți consulta. În cea mai mare parte, va fi suficient să alegeți tipul de produs și modelul și veți vedea instrucțiunile dacă nu le aveți acasă. Aici vă vor spune dacă televizorul dvs. inteligent are sau nu Bluetooth.

  1. Verificați setările

O altă opțiune recomandată este să accesați specificațiile produsului chiar de pe televizor. Puteți accesa butonul Meniu de pe telecomandă și, de obicei, în setări, veți găsi o secțiune numită „Despre” sau „Informații despre dispozitiv”. Traseul se va schimba în funcție de model și marcă, dar vă puteți ajuta să îl găsiți singur. În general, vom găsi o secțiune din „Informații despre produs” unde vom avea versiunea software-ului, adresa MAC sau numărul de serie. Pe acest ecran vom vedea, de asemenea, adresa Bluetooth, dacă există. Dacă nu apare, este posibil să nu aveți acest tip de conectivitate disponibil.

Avantajele unui TV Smart cu Bluetooth

Există tot felul de avantaje dacă aveți un televizor cu conectivitate Bluetooth:

– Echipamente audio. Puteți îmbunătăți sunetul cu unele dispozitive, cum ar fi bare de sunet sau boxe, de exemplu, fără a fi nevoie să le conectați. Dar puteți conecta și căștile dacă urmăriți emisiunea preferată și împărțiți camera de zi cu cineva care citește, de exemplu, sau studiază. În acest caz, nu vă veți deranja reciproc și nu veți avea nevoie de cabluri pentru a viziona filmul dorit. Este confortabil și foarte practic.

– Controlere wireless pentru a juca. Dacă doriți să jucați, puteți conecta o telecomandă Bluetooth care o va face mult mai confortabilă decât utilizarea comenzilor oferite chiar de televizor.

– Periferice Bluetooth. Puteți controla aplicațiile și naviga pe internet cu tastatura și mouse-ul. Puteți avea o tastatură și un mouse fără fir dacă doriți să tastați parole în aplicații sau să căutați serii și filme în aplicațiile dvs. de streaming. Nu va mai dura câteva minute să vă deplasați între litere cu telecomanda, dar va fi suficient să le scrieți așa cum ați face pe computer, de exemplu.

Politica