Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Nicio universitate din România între primele 1.000 din lume

Publicat

pe

Universitatea București și Universitatea Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca, au ieșit din Top 1.000 mondial în acest an, potrivit QS World University Rankings.

Chiar și așa, în topul care cuprinde cele mai bune 1.300 de instituții de învățământ superior din lume, sunt prezente 11 universități românești.

Pe locurile 1001+ se află Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea din București (anul trecut erau prinse în locurile 801-1.000) și Universitatea de Vest din Timișoara.

De asemenea, pe locurile 1201+ s-au clasat Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași și Universitatea Politehnică din București (toate în topul 1001+ anul trecut) și nou-intratele: „Lucian Blaga” din Sibiu, „Ștefan cel Mare” din Suceava, Transilvania din Brașov și Politehnica din Timișoara, scrie greatnews.ro

Printre indicatorii luați în calcul la realizarea clasamentului au fost reputația academică, reputația angajatorilor, raportul numărului de studenți pe facultate, capacitatea de a atrage studenți străini și numărul de citări ale articolelor științifice pentru fiecare facultate.

Lider al clasamentului mondial rămâne Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), care ocupă prima poziție a topului de un deceniu.

Pe locul doi a urcat Universitatea Oxford, iar pe trei este marea ei rivală din Marea Britanie – Cambridge -, la egalitate cu o universitate din SUA: Stanford. Pe locul 5 în top se află Universitatea Harvard.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021. Toate drepturile rezervate.