vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Carnea de porc se scumpeşte cu minimum 25% pentru consumatori

Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România estimează pentru lunile următoare o creştere cu minimum 25% a preţurilor pentru consumator, din cauza importurilor şi a costului ridicat al furajelor.

Potrivit unui comunicat, în condiţiile în care pesta porcină africană evoluează în continuare cu agresivitate pe teritoriul României, balanţa comercială este puternic afectată de importuri masive.

„Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) semnalează diferenţe majore între preţurile plătite fermierilor din ţările Uniunii Europene, comparativ cu România unde, deşi se înregistrează un minimum istoric al valorii porcilor la poarta fermei,  consumatorul român plăteşte un cost de produs de nivel european.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

În condiţiile în care Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în continuare cu agresivitate pe teritoriul României, balanţa comercială  este puternic afectată de importuri masive, iar costul de producţie este semnificativ afectat de preţul ridicat al furajelor (cu 25% mai mare în 2021 faţă de 2020), APCPR estimează pentru lunile următoare, o creştere cu minimum 25% a preţurilor pentru consumator”, arată asociaţia, potrivit News.ro.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii asociaţiei produc acum numai 30% din consumul de carne proaspătăt de porc.

Asociaţia solicită premierului şi Guvernului României intervenţia în regim de urgenţă pentru implementarea măsurilor ce se impun pentru a proteja fermele autohtone, producătoare de carne de porc şi pentru a asigura securitatea alimentară pe termen mediu şi lung.

Politica