marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Raită prin viață. Despre noi: Roza vânturilor (3) – Despre unii pungași de la unele asociații de proprietari

„Românul, neamul nevoii” – M. Eminescu

Aşa cum am mai scris, România e „împănată”, căpuşată, de sus până jos, de multele şi incapabilele lichele şi şmecheri care au ştiut să se descurce. Azi vă voi arăta chipul unui asemenea specimen dintr-o zonă vastă a vieţii noastre, prea puţin băgată în seamă, creaţie a puterii post decembriste, zona asociaţiilor de locatari/proprietari. În editorialul „Despre legi – Proprietari prizonieri, prostie și pungași” scriam, acum ceva timp, că: „… În îmbârligarea legislativă românească, cineva, din prostie sau cu intenţie, a hotărât ca, atunci când, după revoluţie, ne-a făcut „proprietari” pe apartamentele în care locuiam ca „locatari”, să nu ne facă proprietari şi pe pământul de sub aceste blocuri. Automat „Asociaţiile de locatari”, în care totul, pământul de sub blocuri, apa rece ori caldă, căldura, erau „la comun”, s-au transformat în „Asociaţii de proprietari”, care sunt, de fapt, nu şi de drept, încă, proprietarii locuinţelor noastre de pe pământul statului, conf. Legilor. Aşa a apărut, tot conform Legilor, „o lume bizară”, care se mişcă şi funcţionează legal, între prostie şi pungăşie, în multe cazuri, sub sfânt patronajul, tot legal, al unor entităţi la nivelul primăriilor, ca organizare, coordonare, control, şcolarizare, etc., per total existând o ramură lucrativă vastă pentru mulţi „expiraţi” ai puterii deşi, tot conf. Legii, Asociaţiile de proprietari sunt entităţi nonlucrative, unii preşedinţi declarându-se, oficial, „patroni”, cu fel de fel de funcţii în subordine, plătite de „proprietarii” chiriaşi ai statului, statul proprietar al pământului de sub proprietăţile oamenilor locuitori „la bloc”, şi al regiilor aferente: Termo, Apă, Salubritate, etc.
Întâmplarea face ca eu să scriu despre aceste aspecte ciudate, la limita penalului, dar şi penale, în clară cunoştinţă de cauză despre această „lume” imensă a Asociaţiilor de proprietari (numai în Craiova sunt vreo 500, cu tot tacâmul de funcţii: preşedinte, administrator, contabil, censor, oameni pentru întreţinere/reparaţii/curăţenie, care, în multe cazuri, gestionează după bunul plac „afacerea”, pentru că, într-o componenţă eterogenă fiind, unii s-au transformat în „patroni”, cum spuneam, ai „proprietarilor”. Aşa că poţi constata cu stupoare, dar şi cu groază, că tu, umilul proprietar al unei proprietăţi, eşti, de fapt, chiriaşul Asociaţiei de proprietari care, oricând, din interes sau din prostie crasă, din trei mişcări ale unui preşedinte, ajutat de un jurist din clan, „ales” (o să vă spun cum), fără a îndeplini măcar minima precizare legislativă – să fie în deplin exercițiu al funcţiunii – are oarece interese, te pomeneşti fără casă (apartament).

Un astfel de „preşedinte”, ŞEICARU Constantin, s-a declarat, curând, în plină Adunare generală a proprietarilor, PATRON al Asociaţiei de proprietari nr. 15 1 Mai – Stadion SRL, calitate în care „a invitat”, adică a dat afară până şi reprezentanţii Primăriei, să plece de unde au venit, că aici el comandă. El care, am aflat ulterior, „s-a ales preşedinte pe viaţă” prin 1999, deşi, conf. Legilor în domeniu, un mandat de preşedinte, numit doar de Adunarea generală, e de 4 ani, dar, de atunci şi până anul ăsta a evitat să se mai „realeagă” în următoarele Adunări generale anuale ale proprietarilor din următorii 16 ani, având totuşi grijă să-şi semneze singur Contractul de mandat din 4 în 4 ani ca să-şi ia bănuţii. Problema e că va trebui să restituie Asociaţiei, adică proprietarilor, salariul încasat nelegal. Alte „vrăji” penale ale acestui „preşedinte ilegal” în zilele următoare.
Am făcut, obligat de împrejurări demne de boala „carre” (jigodia), şi de situaţii penale în ceea ce mă priveşte, greşeala să accept la cerere „marea funcţie” de preşedinte al Asociaţiei de proprietari nr. 15 – 1 Mai Stadion, dându-l jos într-o Adunare generală, pe „marele preşedinte Șeicaru”, care transformase asociaţia în SRL-ul propriu, conf. declaraţiei sale în plină adunare generală, deşi nu mai era preşedinte reales de 20 de ani!, în sfidare totală a Legii 196/2018 (şi a celor precedente), funcţie din care a emis decizii teribile care au generat consecinţe grave, toate penale. Ştiu că nu vă vine să credeţi, dar vă stau la dispoziţie cu acte („actele vorbeşte!”, cum zic clasicii). Pe lângă deciziile penale revoltătoare, a reuşit să mai facă un lucru foarte grav, să adune alături acoliţi, analfabeţi funcţionali – o pot demonstra-, doar vreo trei, dar foarte zgomotoşi şi penibili, prin prostie şi necunoaştere, care n-au alt scop în prezent decât să învijleze, că poate s-or întoarce, să denigreze, fără a avea habar de subiecte şi de legi, să creeze şi să inducă o stare de tensiune de genul „nu mă interesează ce zice legea, să faci ce zicem noi, nu eşti de capul tău (adică al meu) aici, noi trei suntem şefii şi proprietari(i)”, trăgându-se de şireturi cu mine într-un mod bezmetic şi lipsit de logică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acum, eu nu ştiu dacă ăştia ştiu ceva despre parcursul meu profesional – profesor limba română, şeful poştelor din Craiova 19 ani, director Rodipet 12 ani, director Zirkon Media 10 ani, director al SC New Media 8 ani şi în prezent, jurnalist cu contract o viaţă, membru al Uniunii Jurnaliştilor şi Scriitorilor din România, etc., dar cine dracu le permite să mă „împungă” cu diverse pretenţii de „aerieni”, total ilegale, adică doar că nu-mi zic: de ce domne nu face ăsta ilegalitățile făcute de noi pentru noi? Ipochimenii sunt un oarecare Șeicaru Constantin, maistru de meserie, fostul „patron” al Asociaţiei, Stan Vâlcu, fost director economic la Centrofarm, fost cenzor, şi Cofler, fost prof. şi lider de sindicate, fost administrator, toţi semnatari, ca lucrători la Asociaţia 15 1 Mai, a mai multor acte de o ilegalitate crasă, penală adică. Această postare aici e un semnal că în curând, chiar foarte curând, voi proceda la trimiterea către organele abilitate a „minunilor penale” săvârşite, precum şi o solicitare de despăgubiri morale, pentru că asta vor, parcă, o caută cu lumânarea, cum se zice. Eu am avut destulă răbdare. Am invitat pentru luni avocata UJALP să studieze „materialele” clienţilor, şi-i dăm drumu… Scriu asta pentru că, în condominiul administrat de Asociaţia 15 1 Mai, 99,99% sunt proprietari serioşi, superbi, de profesii nobile şi de oameni deosebiţi, de care şi-au bătut joc, în ultimul hal la unii, ani de zile, cu un cinism egal cu prostia crasă, „neste dobitoci”, vorba prof. meu Al. Piru, care n-au citit în viaţa lor nici măcar 1% din câte cărţi am scris eu. Vor urma dezvăluiri teribile în Jurnalul Olteniei.
nn. Toate „minunile penale” – şeicărismele, cum le zic eu – vor fi sigur afişate şi la avizier, spre ştiinţa proprietarilor, şi vor face, la fel de sigur, parte din dosarul ce va fi înaintat organelor abilitate. Punctum.

Politica