vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parlamentul European a aprobat certificatul digital COVID

Parlamentul European a aprobat definitiv certificatul digital al UE privind COVID-19, pentru a facilita călătoriile în interiorul Uniunii Europene şi pentru a contribui la redresarea economică, informează Agerpres.

Certificatul va fi emis gratuit de autorităţile naţionale şi va fi disponibil în format digital sau pe suport de hârtie şi va include şi un cod QR.

Documentul va dovedi că deţinătorul a fost vaccinat, s-a vindecat în urma infectării sau a obţinut recent un rezultat negativ la testul COVID-19. În practică, va fi vorba de trei certificate distincte.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sistemul se va aplica de la 1 iulie 2021 pentru o perioadă de 12 luni. Deţinerea certificatului nu va fi o condiţie prealabilă pentru a putea beneficia de libertatea de circulaţie. În acelaşi timp, certificatul nu va fi considerat un document de călătorie, arată un comunicat al Parlamentului European.

Certificatul digital COVID al UE a fost adoptat de europarlamentari cu 546 de voturi pentru, 93 împotrivă şi 51 abţineri (cetăţenii Uniunii Europene) şi cu 553 de voturi pentru, 91 împotrivă şi 46 abţineri (resortisanţi ai ţărilor terţe).

La începutul lunii, șapte țări UE au început să emită pașapoarte digitale COVID: Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Croația și Polonia


Politica