sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Israel a ridicat toate restricțiile legate de coronavirus

Israel este prima ţară din lume care a ridicat toate restricțiile legate de coronavirus.

Ministerul Israelian al Sănătății a confirmat anularea restricţiilor impuse de coronavirus începând cu luna iunie 2021, ca urmare a succesului înregistrat de programul de vaccinare la nivel naţional.

În acest context, este permis accesul în anumite locaţii fără dovada vaccinării până la eliminarea măștii în spaţiile închise. Turismul redevine accesibil călătorilor străini. Israel deja a iniţiat și un program pilot dedicat turiștilor din afara ţarii, scrie alephnews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Începând cu luna mai, Ministerul Turismului permite primelor grupuri internaţionale să viziteze Țara Sfantă cu condiţia ca toți turiștii ce trec granița să fie vaccinați și să se supună unui test PCR înaintea îmbarcării.

Momentan, copiii nu sunt incluși în această acțiune.

Până de curând, dovada de vaccinare condiţiona accesul în multe locaţii din Israel atât pentru cetăţenii săi, cât şi pentru turiştii internaţionali. Însă odată cu începerea verii, restricţiile vor fi eliminate.

De la 1 iunie, dovada vaccinării nu mai este necesară pentru a intra în diferite locații, iar limitele de capacitate la magazine, restaurante și alte spaţii închise vor fi ridicate. Nu vor exista alte condiţionări pentru adunări, în interior sau în aer liber. Israelul se întoarce la rutina de dinainte de pandemie.

Cerința de a purta măști în interior rămâne însă în vigoare cel puțin în următoarele două săptămâni, timp în care experții din domeniul sănătății vor evalua dacă vor renunţa și la această directivă.

Politica