joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fostul șef de la DRDP Craiova, trimis în judecată pentru înșelăciune

Cu diploma de studii falsă, la instanță. Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Bratu Bogdan-Laurențiu, fostul șef de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, pentru săvârșirea infracțiunii continue de înșelăciune.

Anchetatorii spun că, „în perioada mai 2014 – prezent ar fi indus și menținut în eroare Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA cu ocazia încheierii contractului individual de muncă și ulterior prin modificarea succesivă a acestuia prin acte adiționale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licență emisă de Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, document de studii obținut fraudulos”.

Diploma de licență susmenționată a fost desființată de Judecătoria Sectorului 4 București la data de 16.03.2016.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Actele adiționale încheiate au produs efecte prin avansarea în cariera profesională și prin creșterea remunerațiilor salariale, fapt ce a condus la prejudicierea instituției angajatoare cu sumele reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcțiilor deținute fără drept. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1.037.057 lei, reprezentând prejudiciul suferit. În cauză s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra a două bunuri imobile deținute în coproprietate de către inculpat. Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Sectorului 1 București, spre competentă soluționare. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, mai arată anchetatorii.

Politica