sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Discuții privind agresiunea sexuală în mediul online cu elevii din Slatina

Polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei din cadrul Biroului Siguranță Școlară au purtat, marți, mai multe discuții pe tema agresiunii sexuale din online cu elevii Liceului Tehnologic „Alexe Marin”, din Slatina.

Oamenii legii le-au explicat tinerilor pericolele ce apar odată cu expunerea pe rețelele sociale, încurajându-i totodată să reclame cazurile de agresiune sexuală sau orice alt pericol în acest sens.

„În cadrul proiectului,  „Prevenirea agresiunilor sexuale și a recrutării adolescenților prin intermediul rețelelor de socializare”, Asociația Necuvinte împreună cu Poliția Română au realizat Ghidul „Relații sănătoase”, partener educațional al proiectului fiind Consiliul Național al Elevilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul este finanțat de Ambasada Țărilor de Jos în România.

Materialul este destinat elevilor de liceu, adolescenți cu vârste cuprinse între 14-18 ani, părinților lor, profesorilor, dar și creșterii gradului de conștientizare în rândul publicului larg.

Ghidul este structurat în 4 capitole, care acoperă tematici precum siguranța online, relații sănătoase, intimitate și consimțământ, legislație aplicabilă în cazul temelor dezvoltate în cadrul materialului”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Materialul a fost scris în română, respectiv engleză și poate fi descărcat gratuit de pe site-ul asociațiai Necuvinte România, Consiliului Elevilor sau de pe site-ul Poliției Române.

Politica