joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autoritățile județene din Vâlcea vor semafoare inteligente pentru fluența traficului din zona Călimănești

Vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea, secretarul general al județului și directorul general al Direcției Generale Administrație Publică au avut o întâlnire cu președintele ATOP Vâlcea, primarul localității Călimănești și inspectorul șef adjunct al IPJ Vâlcea pe probleme de siguranță publică și reprezentantul SDN Vâlcea.

Aceștia au vorbit despre măsurile tehnico-juridice ce trebuie întreprinse la nivelul primăriei Călimănești, vizând realizarea unor amenajări rutiere și instalării de dispozitive tehnice moderne (semafoare inteligente), care să asigure atât fluența traficului în zonă, cât și să preîntâmpine producerea de evenimente rutiere.

„Drumul Național 7 este, fără îndoială, unul dintre cele mai tranzitate dar și aglomerate drumuri naționale din țară. Potrivit datelor statistice existente la nivelul IPJ Vâlcea, în anul 2020 pe DN 7 au circulat în 24 h peste 21.000 de autovehicule, în condițiile în care maximul prevăzut în documentația tehnică de exploatare este de 16.000 de autovehicule. Mai mult, în anul precedent pe această cale rutieră au avut loc 45 accidente rutiere, soldate cu 2 morți, 16 răniți grav și 47 răniți ușor. Valea Oltului dar mai ales stațiunea Călimănești -Căciulata reprezintă zone turistice aglomerate cu risc ridicat de producere al evenimentelor rutiere”, a scris pe Facebook Florian Marin, vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica