vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/ Craiova, sub apă

Update/ Intervenții ISU Dolj:

„In urma codului protocaliu de averse si vant puternic la nivelul judetului Dolj s-a intervenit pentru -degajarea a 4 copacii cazuti pe 4 autoturisme fara victime.
-un copac cazut pe cablurile de alimentare ale tramvaiului.

  • un incendiu de casa in comuna Simnic sat Corentu in urma acestuia au ars aproximativ 50mp din acoperisi. Cauza probabila a incendiului fiind trasnet.
  • evacuare apa din subsolul a 3 case de pe strada Bucuvat.
    -evacuarea apa din subsolul a 4 case de pe str. Campia Izlaz
    -pe str. Bibescu sa surupat strada
    -evacuare apa din cartierul 1 Mai strada Soimnului din subsolul a 3 scari de bloc si parcare pe o suprafata de aproximativ 500mp cu o adancime de 50cm
    -evacuare apa din subsolul a 4 locuinte strada Brestei”

Echipele Companiei de Apa Oltenia intervin pe strada Gh. Bibescu, care s-a surpat în urma ploii. Strada este afectată pe o porțiune de 35 metri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul Craiovei afirmă că intervine cu instituțiie abilitate în sprijinul cetățenilor.

„În urma ploii cu grindină de azi, peste 80 litri per metru pătrat, s-au produs mai multe pagube la străzi, case și instituții ale statului. Toate canalele care rețin apele pluviale au depășit cota de avarie, făcând canalizarea să refuleze în mai multe zone din oraș. Au fost închise pasajele și s-a oprit circulația tramvaiului după ce un plop s-a prăbușit peste firele de înaltă tensiune.

Mai multe persoane au fost ajutate de polițiștii locali să ajungă în siguranță acasă după ce aleile din Grădina Botanică au fost inundate. Am solicitat ISU să intervină alături de CAO în zone calamitate, în sprijinul cetățenilor”, a transmis Lia Olguța Vasilescu, edilul Craiovei.

Mai multe zone din Craiova au fost inundate, din nou, din cauza ploii din această seară.

Calea București, Valea Roșie, Craiovița Nouă, Tabaci sau minunata Bariera Vâlcii este sub ape. S-a creat un haos total în trafic, mai ales că aversele au început să apară când cei mai mulți dintre craioveni au terminat munca.

Au avut loc și accidente rutiere, sesizate de cetățeni pe mai multe grupuri de Facebook din oraș.

„Accident pe strada Amaradia la Pedagogic. Traficul a fost reluat cu ajutorul poliției”, a semnalat un craiovean, pe Facebook.

De asemenea, străzi din Craiova s-au surpat din cauza volumului mult prea mare de apă.

„Pe strada Bibescu, au sărit capacele de canalizare sub presiunea apei, care a condus la prăbușirea asfaltului. Maine intră CAO cu reparațiile la canalizare și imediat intră și Domarcons să repare strada”, anunță Primăria Craiova.

Intersecțiile au fost și ele inundate, apa reușind să ajungă chiar și în mașinile șoferilor, fiind luate pe sus.

„Strada Bibescu, în spatele Liceului Carol. Apa trece de prag, iar mașina din fața mea a fost luată de apă și s-a oprit în mașina mea”, este mesajul unui alt craiovean.

Totodată, apa a făcut ravagii și la Muzeul de Istorie Craiova. Intervine Detașamentul 2 Pompieri Craiova cu un echipaj. Apa a ajuns la demisol și la casa liftului, nefiind afectate obiectele de valoare.

Pompierii doljeni au intervenit și în alte cartiere, din cauza pagubelor create de ploaie.

„Detașamentul 1 Pompieri Craiova intervine cu autospeciala A 9000 și motopompa remorcabilă și Novus 2000 și trei subofițeri în zona 1 Mai pentru inundații.

De asemenea, Secția Pompieri Craiova intervine în cartierul Brestei pentru indundații la solicitarea Companiei de Apă Oltenia”, potrivit ISU Dolj.

Pe lângă ploaie, atât în Craiova, cât și în localități de lângă, a dat grindină, iar din cauza descărcărilor electrice, au avut loc incendii.

„Incendiu la acoperișul unei case în comuna Șimnicu de Sus, sat Cornetu. Intervine Secția Pompieri Craiova cu o autospecială de apă și spumă”, au mai transmis reprezntanții ISU Dolj.

foto: Info Trafic Craiova si Dolj

Politica