miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sancțiuni drastice pentru transportul de persoane neconform

68 de amenzi în valoare de aproximativ 25.000 de lei au fost aplicate, în decursul acestei dimineți, de polițiștii olteni care au verificat modul în care șoferii de pe microbuzele de transport public de persoane respectă legislația în vigoare.

„În urma activităţilor desfăşurate a fost constatată o infracţiune şi au fost aplicate 68 de sancțiuni contravenționale în valoare de 24.015 de lei, pentru abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice, din acestea 7 fiind aplicate pentru încălcarea normelor privind transportul de persoane, în valoare de 11.030 lei, 9 sancţiuni pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat şi 52 pentru alte abateri.

Acţiunea s-a desfășurat pe raza judeţului Olt, scopul fiind verificarea respectării capacităţii maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și pentru verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului”, arată IPJ Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Au fost depistați și sancționați atât șoferi care se aflau la volanul microbuzelor, deși consumaseră băuturi alcoolice, cât și conducători auto care au permis accesul în mijloacele de transport mai multor persoane decât este legal. În acest caz, șoferii au primit amenzi de până la 9.000 de lei.

„În jurul orelor 07:00, pe Drumul Naţional 65/European 574, pe raza comunei Slătioara, a fost depistat un conducător auto în timp ce efectua transport de persoane având în microbuz 6 persoane în plus faţă de numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 9.000 de lei”, mai transmit reprezentanții IPJ Olt.

Politica