joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Se lucrează în opt localități pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare

Compania de Apă Olt (CAO) deschide șase șantiere de lucru, atât în Slatina, cât și în alte localități din județ, pentru extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și canal.

Lucrările fac parte din proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”, susținut cu finanțare europeană.

În municipiul Slatina, pe strada Vintilă Vodă, au fost făcute primele demersuri pentru extinderea rețelei de apă și canal, urmând să se intre pe alte două străzi – Aleea Oltului și strada Constantin Brâncoveanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rețeaua de alimentare cu apă din municipiul Slatina se va reabilita pe 26 kilometri și se va extinde cu 11 kilometri pe 20 de străzi și cu 24 de kilometri pe 44 de străzi. În plus, pe 30 de kilometri se va reabilita sau înlocui rețeaua de aducțiune, se vor construi 22 de stații de pompare apă uzată și se vor reabilita 4 stații, iar rețeaua de conducte de refulare se va extinde cu 7,13 kilometri. Până în 2023, 98% dintre cetățenii municipiului Slatina vor avea acces la rețelele de apă și canalizare, în urma investițiilor pe care Compania de Apă Olt le va realiza, notează olttv.ro.

Restul șantierelor deschise pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare sunt în Piatra Olt, Găneasa, Drăgănești-Olt, Șerbănești, Crâmpoia și Vișina.

De asemenea, tot săptămână aceasta, încep lucrările pentru reabilitarea și extinderea infrastructurii de apă și canal în orașul Scornicești.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.147.116.622,49 lei fără TVA. Tot din acest proiect face parte și schema de extindere și modernizare a rețelei de alimentare cu apă în orașul Balș, contract semnat pe 7 mai.

Politica