Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Angajații din construcții, fără scutiri de taxe

Publicat

pe

Guvernul și-a asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență că în anii următori, până în 2025 va implementa o reformă prin care vor fi reduse „stimulentele fiscale excesive”. Unul din sectoarele vizate este cel al construcțiilor. 

Vestea a fost primită cu îngrijorare de reprezentanții industriei. 

„E o decizie delicată și trebuie discutat cine câștigă, din acordarea lor. Câștigă statul care poate să și realizeze aceste lucrări publice, câștigă firma pentru că poate să rămână să lucreze în condiții civilizate. Cel mai câștigat e angajatul. El este cel care beneficiază de aceste facilități.

Dacă se vor ridica, aș veni cu niște cifre și aș porni cu răspunsul la întrebarea de ce pleacă oamenii din țară. În primul rând pentru că vor un salariu mai bun, noi am determinat pe piață românească productivitatea medie pe muncitor în jur de 70.000 de euro pe an. 

Când vor afla că le scade salariul se vor gândi din nou la migrare sau la revenirea în piața neagră sau piața gri.

Primii care vor pleca vor fi muncitorii profesioniști cu productivitate mare, spre ex de 100.000 de euro pe an. Dacă ne pleacă 50.000 de muncitori, vom avea o pierdere de 5 miliarde din PIB care se vor realiza în străinătate”, a declarat Adriana Iftimie, reprezentant al Federației Patronatelor Societăților din Construcții.

Datele Registrului Comerțului arată însă un deficit de angajaţi de pe şantierele din România. Potrivit estimărilor, ar fi nevoie de încă aproximativ 350.000 de muncitori pentru proiectele deja anunţate la nivel naţional, adică o dublare a efectivului actual de muncitori, scrie digi24.ro

Din 2018, salariaţii din construcţii beneficiază de mai multe scutiri de impozite. 

Peste 303.000 de angajați nu au mai plătit de 3 ani impozitul pe venit sau contribuția la sănătate, și nici nu au mai contribuit la Pilonul II de pensii.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021. Toate drepturile rezervate.