Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Tânăr din Osica de Sus, prins la pescuit ilegal pe Olt

Publicat

pe

Un adolescent în vârstă de 19 ani din comuna Osica de Sus a fost depistat, sâmbătă dimineața, în timp ce pescuia fără voie pe Olt, în apropierea localității Mărgheni.

Acesta a fost prins de jandarmii olteni, având asupra sa o ambarcațiune pneumatică și mai multe plase de pescuit comercial. Tânărul a ajuns în vizorul oamenilor legii cu doar două zile ca perioada de prohibiție să înceteze.

„Persoana depistată a pescuit în perioada de prohibiție și a folosit o ambarcațiune pneumatică și două plase de pescuit comercial tip setcă monofilament în lungime totală de 750 m și fără a deține autorizație de pescuit comercial.

Bunurile folosite au fost ridicate și predate organelor de cercetare penală pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, s-au întocmit acte de constatare pentru încălcări ale prevederilor art. 64 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura:

  • lit. a)  – Pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit;
  • lit. e) – Pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie;
  • lit. k) – Producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, arată Jandarmeria Olt.

Data de 7 iunie a.c. este ultima zi în care sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, măsuri dispuse prin ordin comun al ministrului agriculturii și dezvoltării și al ministrului mediului, apelor și pădurilor.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021. Toate drepturile rezervate.