sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 200 de copii din Olt, vaccinați anti-COVID în câteva zile

În nici măcar o săptămână de când a debutat la nivel național imunizarea copiilor de peste 12 ani, 221 de copii olteni au primit serul anti SARS-CoV-2.

Totodată, alte câteva sute au fost înscriși pe listele de așteptare pentru a fi imunizați. Copiii au mers cu părinții la centrele de vaccinare, deschise special de autorități, urmând ca vaccinarea să se facă și în școli.

Astfel, până la sfârșitul săptămânii trecute, 221 de elevi au fost imunizați împotriva noului coronavirus, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Având în vedere solicitările apărute cu privire la vaccinarea copiilor, autoritățile județene au decis să recurgă la trimiterea echipelor mobile de vaccinare în mai multe școli și licee din județ.

Strategia va fi pusă în practică de luni, 7 iunie. În urma solicitărilor apărute, primele unități de învățământ în care se va merge sunt colegiile Ion Minulescu și Radu Greceanu, din Slatina, notează realitateaoltului.ro.

Pentru imunizarea copiilor cu vârste de peste 12 ani se va folosi produsul biologic Pfizer BioNTech.

În altă ordine de idei, pentru a ușura procesul de vaccinare în rândul copiilor, la nivelul județului Olt au fost deschise șapte centre de imunizare:

1. Slatina – C.N. Carol I, str. Strehareți, nr. 150

2. Slatina – Parcul Tineretului

3. Caracal – Str. Aleea Bibian, nr. 1

4. Corabia – Str. Carpați, nr. 66A

5. Balș – Str. N. Bălcescu, nr. 14

6. Scornicești – B-dul Muncii, nr. 21

7. Drăgănești-Olt – Str. Căpitan Drăgănescu, nr. 3

Politica