joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grup de peste 50 de români găsit în condiţii inumane la o fermă din Olanda

Cazul celor peste 50 de români, angajaţi pentru recoltarea sparanghelului a fost descoperit în regiunea Linne, Limburg, o regiune din sudul Olandei. Aceştia erau nevoiţi ca după ore epuizante de muncă să se odihnească în condiţii insalubre, într-o casă fără autorizaţie la incendiu, cu ferestre şi uşi baricadate. Imaginile surprise de autorităţi arată condiţii de puşcărie: paturi din fier, supraetajate, cu haine atârnate la uscat în locaţie. „Rareori am văzut astfel de circumstanţe inumane”, a declarat primarul Stef Strous pentru portalul DutchNews.nl, conform mediafax.ro.

O parte dintre bărbaţii de acolo au declarat, prin translator, că au fost loviţi. Proprietarului fermei i s-a spus să ofere o cazare mai bună bărbaţilor în termen de două zile, sau riscă să fie amendat.

Ulterior, românii au dispărut. „Nu ştim unde sunt, dar cel puţin nu mai sunt în această situaţie periculoasă”, a spus Stours. Instituţiile statului olandez şi-au împărţit responsabilităţile, o pasare de răspundere pe care o tot regăsim în România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un purtător de cuvânt al inspectoratului a declarat că oficialii încearcă acum să stabilească dacă proprietarul fermei a încălcat vreo lege. Situaţia fermei este cea mai recentă dintr-un şir de scandaluri care implică lucrători sezonieri, în principal din Europa de Est, şi evidenţiază din nou ineficienţa legislaţiei actuale pentru a-i proteja.

Fostul parlamentar Emile Roemer, care conduce un comitet guvernamental înfiinţat pentru a sugera modificări ale legii, a declarat că „acest lucru se întâmplă la fiecare cinci minute şi se întâmplă multe sub radarul autorităţilor” ,conform aceleiaşi surse.

Roemer a mai afirmat că una dintre probleme în detectarea abuzurilor este dată de faptul că lucrătorii sezonieri nu sunt înregistraţi la adrese. ”Dacă nu ştim unde sunt, nu putem verifica sau asigura că regulile sunt respectate. Ei sunt apoi în mâinile proprietarilor şi ale agenţiilor de locuri de muncă”, a precizat Roemer.

Politica