vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM Craiova, pe marginea prăpastiei!

Câștigătoarea Cupei EHF din 2018 se zbate să se mențină în prima divizie

Echipa de handbal feminin a SCM Craiova a ajuns să dispute turneul de baraj pentru rămânerea în Liga Florilor. La început de săptămână, fetele lui Burcea au lăsat impresia că pot salva finalul de stagiune, după ce au învins CSM București, deja campioană a României. Rezultatul a surprins pe toată lumea, dat fiind că bucureștencele aveau numai victorii și un singur egal în această ediție a campionatului.
Șocul a fost și mai mare miercuri, când SCM Craiova a fost bătută de Măgura Cisnădie, care nu a avut la dispoziție decât 6 jucătoare și o singură rezervă. Scor final umilitor pentru oltence, date fiind circumstanțele: 27-22. Mai ales că echipa Craiovei s-ar fi presupus că e pe val după victoria contra campioanei.
Principalul Bogdan Burcea nu a mai venit la interviurile de după meci. Așa că umilința a fost explicată de secundul Costin Dumitrescu, care a aruncat vina pe jucătoare: „Suntem dezamăgiți de prestația anumitor jucătoare în acest sezon. Nu au avut randamentul, incisivitatea pe care ne-o doream și nu e mare mirarea că am ajuns aici. Nu am câștigat meciurile cu contracandidatele. Degeaba învingi CSM București, când pierzi cu adversarii direcți. Numărul mare al partidelor cu performanțe slabe în mod repetitiv ne pune pe gânduri și ne întristează. Și partea financiară a fost importantă și sper că în următorii doi ani strategia va fi schimbată în bine în ceea ce ne dorim noi. Am impresia că sunt jucătoare care au profitat de performanțele altora și s-au bucurat de laurii lor, dar n-au muncit pentru acea poziție. Speranțele pentru performanță vor rămâne chiar dacă targetul va fi un pic mai jos. Vom vedea cum vom arăta la începutul noii ediții de campionat.”
Cât privește noua ediție de campionat, încă nu se știe dacă e vorba de liga întâi ori a doua. Asta pentru că înfrângerea cu Măgura Cisnădie trimite Craiova în barajul de menținere în Liga Florilor. În turneul de promovare / retrogradare, handbalistele care reprezintă Bănia vor întâlni Dacia Mioveni, Corona Brașov și CSM Roman. Întrecerea se va disputa la Buzău în perioada 7-9 iunie.

Politica