joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Salata cu icre de ştiucă de Tulcea, al optulea produs românesc protejat în UE

Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului românesc “Salata cu icre de ştiucă de Tulcea” în registrul produselor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată (IGP), informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Potrivit Ministerului Agriculturii, produsul “Salată cu icre de ştiucă de Tulcea” – Indicaţie Geografică Protejată este o cremă pe bază de ulei de floarea-soarelui, de culoare albă-gălbuie, la prepararea căreia se utilizează minimum 29% icre, din care minimum 15 % icre de ştiucă sărate cu bobul întreg şi maximum 14% icre de peşte deltaic sărate, în amestec cu apă carbogazificată şi zeamă de lămâie.

Elementele menţionate au creat premisele unei dezvoltări deosebite a tradiţiilor pescăreşti şi asigură legătura dintre caracteristicile produsului şi condiţiile naturale din aria geografică, respectiv Delta Dunării, care au condus la obţinerea Indicaţiei Geografice Protejate pentru “Salata cu icre de ştiucă de Tulcea”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Această nouă indicaţie se va alătura celor 1.760 de produse deja protejate la nivel european, a căror listă este disponibilă în baza de date a denumirilor şi înregistrărilor (DOOR), scrie Agerpres.

România avea anterior şapte produse înregistrate pe sisteme de calitate europene, din care şase Indicaţii Geografice Protejate (IGP): Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Novac afumat din Ţara Bârsei, scrumbia de Dunăre afumată, Cârnaţii de Pleşcoi şi Caşcaval de Săveni, iar Telemeaua de Ibăneşti pe sistemul de calitate Denumire de Origine Protejată (DOP).

Politica