vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Zeci de percheziţii pentru destructurarea unui grup infracțional organizat

Procurorii DIICOT au efectuat activităţi, în cadrul unui european de anchetă emis de către autorităţile judiciare din Franţa, Tribunalul Judiciar Rennes, într-o cauză penală vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din cetăţeni români, specializat în săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat, pe teritoriul Franţei.

Potrivit unui comunicat DIICOT, din ianuarie 2020 şi până în prezent, membrii grupului infracţional, originari din judeţul Dolj, au săvârşit un număr de 47 de fapte de furt calificat, constând în aparate GPS şi alte materiale agricole, prejudiciul creat fiind de peste 830.000 de euro.

Astfel că, polițiștii au făcut 12 percheziţii domiciliare (11 pe raza judeţului Doj şi 1 pe raza judeţului Mehedinţi) la adresele unde locuiesc membrii grupului infracţional, în urma cărora au fost depistate şi ridicate aparate GPS agricole şi componente ale acestor sisteme, sume de bani, precum şi bunuri deţinute fără respectarea prevederilor legale (2 pistoale neletale cu muniţia aferentă, 1 permis de conducere auto contrafăcut).

Policlinica Buna Vestire Craiova

”La data de 03.06.2021, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 suspecţi, în cursul zilei de astăzi fiind prezentaţi Curţii de Apel Craiova, în vederea confirmării mandatelor europene de arestare emise de către autorităţile judiciare franceze”, se arată în comunicatul DIICOT.

Concomitent cu aceste activităţi, în Franţa au fost efectuate alte 3 reţineri ale unor membri ai grupului infracţional organizat, dintre care 2 cetăţeni români şi un cetăţean francez.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, al criminaliştilor şi echipelor de acţiuni speciale ale Poliţiei Române precum şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi.

La activităţile desfăşurate la data de 3 iunie 2021, au participat 4 jandarmi francezi (din cadrul Oficiului Central de Luptă împotriva Delincvenţei Itinerante şi Brigăzii de Cercetări din Fontenay le Comte).

Acţiunea comună a fost efectuată cu sprijinul EUROJUST.

Politica