joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-au înmulțit cazurile de viroze respiratorii la copii și adulți

Numărul celor care ajung cu simptome respiratorii în camerele de gardă sau în ambulatorii a crescut cu până la 45 la sută.

Este ceva normal, spun medicii, mai ales că vremea este schimbătoare de la o zi la alta, iar lumea s-a relaxat şi nu se mai poartă masca. Şi aglomeraţia favorizează răspândirea răcelilor, mai spun cadrele medicale.

”Vorbim de creşteri între 30 şi 45 la sută a adresabilităţii prin camerele de gardă în ultimele două săptămâni. Nu am atins încă acea contagiozitate mare dinainte de pandemie”, a declarat Iulia Țincu, medic primar pediatru, Spitalul de Copii „Victor Gomoiu”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anul trecut, oamenii au interacţionat mai puţin, iar virusurile obişnuite au fost oprite de masca de protecţie. Între timp, nu se mai poartă masca peste tot, scrie agerpres.ro

Copiii care au simptome de răceală nu trebuie să meargă la şcoală sau la grădiniţă şi nici în alte locuri aglomerate unde îi pot îmbolnăvi pe alţii.

Părinţii sunt sfătuiţi să-i ducă la control la medicul de familie, care va stabili diagnosticul şi tratamentul cel mai potrivit.

De asemenea, medicii spun că este normal ca un copil să facă, într-un an, şase, opt, chiar zece infecţii de căi respiratorii superioare, forme uşoare sau moderate.

Politica