Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Organizatorii Olimpiadei de la Tokyo 2020 nu recomandă sportivilor prezenți să folosească prezervativele oferite gratuit

Publicat

pe

Organizatorii Olimpiadei de la Tokyo au pregătit, ca de obicei, mai mult de 160.000 de prezervative gratuite ce vor fi disponibile în satul olimpic în timpul evenimentelor sportive. Aceasta ar înseamna 14 prezervative la fiecare din cei 11.000 de participanți.

Însă aceste pregătiri au fost făcute înainte de pandemie. Acum, organizatorii le cer sportivilor să evite să se atingă între ei, spunând că prezervativele gratuite sunt parte a unei campanii globale de sănătate.

Marți, Comitetul de Organizare a Olimpiadei de la Tokyo a transmis că speră ca prezervativele să “ajute la conștientizare”.

„Intenția și scopul nostru nu este ca sportivii să folosească prezervativele în Satul Olimpic, ci să contribuim la conștientizare, aceștia putând să le ia înapoi în țările lor”, a scris comitetul într-un comunicat.

Jocurile olimpice au atras critici la începutul lunii februarie când a anunțat programul său cu prezervative și a publicat în același timp un ghid de 33 de pagini care ar trebui să încurajeze atleții la minime interacțiuni fizice, scrie digi24.ro

De fapt, ghidul nu menționează deloc actul sexual, însă oferă destule sfaturi privind distanțarea socială.

De asemenea, recomandă sportivilor ca atunci când se susțin reciproc să “aplaude, nu să cânte sau să scandeze”.

Obiceiul de a împărți prezervative la jocurile olimpice a început în 1988, cu scopul de a promova sexul în siguranță și prevenția față de HIV.

Deși 160.000 de prezervative pregătite la Tokyo par a fi multe, nu se compară cu numărul cumulat la Rio De Janeiro. Brazilienii aveau disponibile 450.000 de prezervative, din care 42 ar fi fost împărțite la fiecare persoană.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021. Toate drepturile rezervate.