joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FCU Craiova schimbă politica de transferuri: „Se fac licitații în România și nu ne convine!”

Oltenii vor să ia jucători cu experiență din campionatele vestice. Becali nu crede în proiectul lui Mititelu

FCU a căutat să achiziționeze jucători din Liga 1, însă de fiecare dată a apărut concurență din partea altor cluburi. Drept urmare, conducătorii formației oltene s-au reorientat spre jucători din afară. Mititelu junior a spus la DigiSport că va aduce fotbaliști din Belgia și Italia: „Nu am negociat cu Albentosa și aș prefera să nu dezvăluim cu cine negociem, pentru că se fac licitații în România și nu ne convine acest mod de abordare a ofertelor. Înainte cu câteva zile de reunire a lotului, vom anunța jucătorii pe care i-am luat. O să încercăm să luăm jucători buni și disponibili. Adi are câțiva jucători pe care îi vrea. Avem și academia noastră de juniori proprie. Vom încerca să semnăm jucători care evoluează în campionate din prima ligă din străinătate, din Belgia și din Italia. Eu zic că o să vină numai jucători importanți la Craiova, care au jucat sau joacă în primele ligi din Europa”.
Mititelu jr a comentat și conflictul iscat între președinții celor două cluburi din oraș: „Am văzut că s-a iscat un conflict între Marcel Pușcaș și Sorin Cârțu, dar nu fac declarații, pentru că au fost declarații la persoanele proprii, nu a fost nimic în interesul clubului, este discuția lor. Tot respectul pentru ce au făcut foștii fotbaliști, dar asta nu înseamnă că ei sunt zei pe pământ. Domnul Pușcaș se întâlnește cu 2-3 glorii și îi spun «Ce să facem domle, acum dacă ne-am dus acolo, rămânem acolo». Acest conflict s-a dus într-o zonă personală a lor. Eu respect tot ce înseamnă foștii mari jucători și mai ales în anii 90, când s-a creat prima organizație ultras, care ne susține pe noi acum. Atât timp cât nu s-a adus în discuție numele clubului nostru, nu vreau să vorbesc mai mult. Din ce am văzut, domnul Pușcaș a spus că o parte din fosta Craiova Maxima s-au dus la CSU Craiova din lipsă de bani. Bun, asta a declarat domnul Marcel Pușcaș, nu e ok, nu aș vrea să existe aceste discuții între cele două părți, pentru că de la niște cuvinte se pot ajunge la certuri și alte discuții”.
Patronul FCU Craiova spune că Mutu nu are niciun obiectiv în acest sezon: „Presiune e mereu la Craiova, mai ales după atâția ani de când a lipsit echipa. Nu avem obiectiv, obiectivul e să jucăm cât mai frumos și să facem o figură frumoasă în Liga 1”.
Pe de altă parte, Gigi Becali nu crede deloc în planurile oltenilor și anticipează că FCU Craiova se va bate la retrogradare: „Eu am ținut cu Mititelu că voiam să promoveze, că el, săracul, fiind în pușcărie… Dar acum… Nu poți cu Mutu! Ce să facă Mutu? Să pocnească și să facă bici din rahat? Ce să facă? Ca să faci echipă îți trebuie bani. Să vedem câți bani are acum? 6 milioane? 8 milioane? Banii familiei? Îi dai pe toți la fotbal? Și chiar dacă îi dă pe toți, nu poate! Tot la retrogradare o să fie! Îi spun din prietenie, că am ținut cu el. Play-off? Vezi-ți de treaba ta. Ce să facă Mutu, săracul? El a făcut niște schimbări interesante la România U21, dar e greu”.

Politica