vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Clinica de Cardiologie de la SCJU Craiova, deschisă non-stop

Cazurile de infarct vor fi tratate în mod continuu, începând de astăzi, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova.

Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară a unității spitalicești va dispune de o linie de gardă, vitală pentru pacienții care suferă de infarct.

Până acum, intervențiile se realizau doar pe bază de programare, în intervalul 8:00 – 12:00, ceea ce însemna ca pacienții să fie transportați către spitale din București pentru o șansă la viață. Din cauza drumului mult prea lung, unii dintre ei, din nefericire, nu rezistau.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, Spitalul le va pune la dispoziție pacienților din Craiova și nu numai, care suferă de infarct miocardic acut, posibilitatea de a fi operați pe loc, indiferent de ora la care se prezintă.

„Începând de azi, 01.06.2021, Clinica de Cardiologie a SCJUC, va putea asigura permanența (24 de ore din 24, 7 zile din 7) pentru tratarea pacienților cu infarct miocardic acut (STEMI). Pana in prezent au fost tratati pacienți cu astfel de afectiuni, neexistând posibilitatea asigurării unui program continuu. Clinica de Cardiologie Intervenționala dispune in prezent atât de personal specializat in realizarea de proceduri de revascularizare cât și de personal auxiliar capabil sa managerieze astfel de cazuri”, a declarat managerul SCJU Craiova, Laurențiu Ivanovici.

O echipă formată din patru medici se va ocupa de tratarea acestora în regim de urgență, nefiind nevoie de transportul către alte spitale din Capitală sau din țară. Medicii cardiologi din cadrul Clinicii de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară sunt: dr. Cristian Militaru, dr. Eugen Țiereanu, dr. Radu Stăvaru și dr. Paul Trașcă.

Prima procedură de stentare coronariană în Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova a avut loc în data de 26.06.2018, până în prezent fiind efectuate peste 3000 de coronarografii, dilatări coronariene și proceduri de angioplastie

Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, inaugurate în anul 2018, a fost construită cu ajutorul Consiliului Județean Dolj, investiția ridicându-se la aproximativ 9,5 milioane de euro.

Aceasta dispune de 25 de paturi, iar toate saloanele au grup sanitar propriu, dar și sistem de alarmare pentru personalul medical. În clinică se află un bloc operator cu două săli de operații, un izolator, dar și zone de supraveghere și terapie intensivă și de o sală pentru angiograf.

Politica