vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Profesorii și directorii școlilor din Dolj, implicați în campania de vaccinare

Dascălii din Dolj s-au implicat activ în campania de vaccinare împotriva noului coronavirus. Asa suține inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dolj, Alexandru Gîdăr. Potrivit acestuia, profesorii și directorii școlilor din județ au făcut campanie pro vaccinare în toată această perioadă.

Alexandru Gîdăr a punctat necesitatea vaccinării, cu precădere în rândul elevilor și al cadrelor didactice, întrucât domeniul educațional este unul dintre cele mai intense domenii de activitate, unde virusul poate fi răspândit cu ușurință.

„Am încercat să punem în practică ce s-a prevăzut în Programul Național de Vaccinare și Testare și am venit cu insistențe către conducerile unitățile de învățământ de a populariza cât mai mult necesitatea vaccinării și centrele unde se imunizează, iar în momentul acesta desfășurăm cu alți parteneri, cu Direcția de Sănătate Publică, cu Primăria Craiova sau Teatrul Național, așa-numitul Maraton al vaccinării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am contribuit și noi la desfășurarea lui cu tipărirea anumitor materiale promoționale. Am desfășurat și anumite campanii în școli, ne-am adresat în continuare colegilor noștri, dar mai ales tinerilor care pot să se vaccineze. Avem aproape 500 de tineri între 16-18 ani care s-au vaccinat cu o doză sau cu ambele doze, unii dintre ei.

Vrem să credem că această campanie pe care am făcut-o a ajuns la cunoștința tuturor elevilor din liceele craiovene și din Dolj. Vom susține în continuare, bazându-ne pe ceea ce spun oamenii de specialitate, că vaccinarea este singura soluție prin care putem limita sau chiar stopa răspândirea coronavirusului în societate și, mai ales, în rândul unităților de învățământ. Aici, cu toate măsurile noastre de siguranță, sunt spații care sunt mai aglomerate, iar contactul este mai frecvent între participanții la actul educațional decât în alte domenii de activitate”, susține Alexandru Gîdăr.

Politica