Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Primii diavoli tasmanieni s-au născut după 3.000 de ani în Australia

Publicat

pe

Primii diavoli tasmanieni s-au născut după 3.000 de ani în sălbăticie, pe continentul australian.

Asociații pentru protecția animalelor au reuși să aducă anul trecut în Australia 26 de diavoli tasmanieni adulți, care s-au instalat confortabil într-un sanctuar sălbatic vast situat la nord de Sydney.

Era pentru prima dată când se aflau pe continent după trei milenii și au fost primiți cu multă bucurie. Acum, cei care îi supraveghează îndeaproape au anunțat cu și mai multă bucurie că diavolii tasmanieni au făcut 7 pui, potrivit BBC.

Lucrăm neobosit de mai bine de 10 ani pentru a readuce diavolii în sălbăticia Australiei continentale, cu speranța că vor forma o populație durabilă. Odată ce s-au întors în sălbăticie, depindea de ei… I-am urmărit de la distanță până când a venit momentul să intervenim și să confirmăm nașterea primilor pui. Și ce moment a fost…”, a declarat președintele Aussie Ark, Tim Faulkner.

Puii sunt într-o stare perfectă și vor fi supravegheați în următoarea perioadă. Ei vor contribui la asigurarea supraviețuirii speciei aflate pe cale de dispariție. Diavolul Tasmanian a fost amenințat de câinii dingo, iar o boală cumplită a ucis până la 90% din populația aflată în sălbăticie.

Se crede că mai puțin de 25.000 de diavoli mai trăiesc în mediul natural, mai puțin cu 150.000 decât la mijlocul anilor 1990, scrie digi24.ro

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.