Conecteaza-te cu noi

Actualitate

„Rechinul”, spaima Mexicului, prins. Mafiotul oltean controla una din cele mai vaste rețele românești de crimă organizată

Publicat

pe

Procuratura generală a Mexicului a informat într-un comunicat că un bărbat, numit doar Florian T, a fost arestat în Ciudad de Mexico, în conformitate cu o cerere de arestare şi extrădare din partea guvernului român.

Florian Tudor, zis „Rechinul”, interlop anchetat în România pentru fapte de şantaj, constituire de grup infracţional organizat şi instigare la omor, a fost arestat joi noapte. În ultimii doi ani, acesta era căutat de FBI, DEA şi DIICOT pentru crimă organizată, extorcare şi tentativă de omucidere în formă agravată, scrie Agerpres care citează dpa.

Un agent federal a încercat să împiedice arestarea, potrivit procuraturii mexicane, în timp ce avocatul suspectului i-a atacat pe agenţii poliţiei ministeriale federale. Ambii au fost reţinuţi, urmând să fie puşi la dispoziţia ministerului public federal. Întreaga scenă a arestării lui Florian Tudor a fost filmată.

Presa locală scrie că suspectul este Florian Tudor, cunoscut şi sub numele de Rechinul (El tiburon), despre care se crede că este liderul unui grup infracţional responsabil de instalarea de bancomate în destinaţii turistice mexicane şi folosirea unui software specializat în scopul clonării cardurilor de credit. Florian Tudor este unul dintre cei vizați de Operațiunea Caraibe, la care participă și FBI, și care i-a avut ca victime colaterale, recent, pe românii veniţi în scop turistic la Cancun.

El e suspectat că a implementat în bancomatele unor companii dispozitive de skimming în plăcile de bază pentru a copia datele de pe cardurile utilizatorilor, fără a mai fi astfel nevoie să acționeze asupra bancomatelor altor firme.

Prin aceste bancomate, cardurile turiștilor erau clonate pentru a li se fura bani. Înșelătoria, pusă la cale în 2014, a durat până la mijlocul anului 2019, astfel încât suma furată prin aceste bancomate ar însuma 1,2 miliarde de dolari.

În luna martie, un tribunal din România a emis un mandat de arestare pe numele său.

De la un mic magazin de ochelari și brichete în Craiova, Florian Tudor a ajuns la un imperiu ilegal în America de Nord. A strâns peste 200 de milioane de dolari din clonarea cardurilor și trecerea ilegală a românilor în SUA, peste granița mexicano-americană, scrie newsweek.ro

Banii au fost investiți în proprietăți aflate în zonele turistice de lux din Mexic, SUA și Indonezia. Dar și în Craiova, unde a construit șase blocuri.

Organizația criminală controlată de „Rechinul“ este formată din peste două sute de membri, oameni proveniți din toate grupările interlope din Craiova.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.