Noi avertizări meteo de ploi abundente. Oltenia, sub cod portocaliu și cod galben

Date:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, noi avertizări cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente ce vizează jumătate din ţară pe durata următoarelor opt ore.

Astfel, în intervalul orar 13:00 – 21:00, pe durata Codului portocaliu, în judeţele Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamţ, Botoşani şi Iaşi, precum şi în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Alba, Bacău şi Prahova, vor fi perioade cu ploi abundente.

În perioade scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 40 – 60 l/mp. De asemenea, la altitudini de peste 2.000 de metri, ploile vor determina topirea şi cedarea apei din troienele de 70 – 90 cm, încă existente pe crestele Carpaţilor Meridionali.

În acelaşi timp, până la ora 21:00, va fi în vigoare un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, interval în care în Oltenia, sudul Banatului, cea mai mare parte a Transilvaniei şi Moldovei, local în Muntenia şi în zona montană aferentă acestor regiuni, vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 – 35 l/mp.

Meteorologii notează că astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Anchetă la Penitenciarul Craiova, după un interviu dat de Dincă

Polițiștii doljeni au deschis un dosar penal și fac...

Craiova. Reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate Craiova și procurorii...

Bucătărie nouă la „Filantropia”

Blocul alimentar al Spitalului "Filantropia" din Craiova a fost...

DGASPC Mehedinți și-a făcut cabinet stomatologic. Și copiii și adulții vor fi tratați

Beneficiarii sistemului de protecție socială din cadrul Direcției Generale...