vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noi avertizări meteo de ploi abundente. Oltenia, sub cod portocaliu și cod galben

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, noi avertizări cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente ce vizează jumătate din ţară pe durata următoarelor opt ore.

Astfel, în intervalul orar 13:00 – 21:00, pe durata Codului portocaliu, în judeţele Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamţ, Botoşani şi Iaşi, precum şi în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Alba, Bacău şi Prahova, vor fi perioade cu ploi abundente.

În perioade scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 40 – 60 l/mp. De asemenea, la altitudini de peste 2.000 de metri, ploile vor determina topirea şi cedarea apei din troienele de 70 – 90 cm, încă existente pe crestele Carpaţilor Meridionali.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acelaşi timp, până la ora 21:00, va fi în vigoare un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, interval în care în Oltenia, sudul Banatului, cea mai mare parte a Transilvaniei şi Moldovei, local în Muntenia şi în zona montană aferentă acestor regiuni, vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 – 35 l/mp.

Meteorologii notează că astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

Politica