joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Guvernul anunță principalele măsuri de relaxare, valabile de la 1 iunie. Ce restricţii ar putea fi ridicate?

Premierul Florin Cîţu a precizat că va fi respectat calendarul relaxărilor şi la şedinţa de guvern de joi, 27 mai, vor fi anunţate măsurile de relaxare pentru iunie.

„Am prezentat un calendar al relaxărilor, 1 iunie, 1 iulie și 1 august, ne ținem de acest calendar. În ședința următoare de Guvern vom avea măsurile pentru 1 iunie”, a anunțat Florin Cîţu, marți, 25 mai, într-o conferință de presă susținută în Parlament.

Potrivit calendarului anunţat la mijlocul lunii mai, restricţiile de la 1 iunie se ridicau în condiţiile în care se vor imuniza 5 milioane de persoane, iar incidența va fi mai mică sau egală cu 3 cazuri de COVID la mia de locuitori, notează libertatea.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ce restricţii ar putea fi ridicate de la 1 iunie?

  • La nunți, botezuri, mese festive, pot participa în exterior maximum 70 de persoane, iar în interior, maximum 50 de persoane.
  • S-ar putea susține spectacole în spații deschise cu până la 1.000 de persoane.
  • Organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în spaţii deschise cu participarea spectatorilor în limita a 25% a capacităţii maxime a spaţiului.
  • Tot la 1 iunie se permite formarea „de grupuri pietonale” din maximum 8 persoane, dacă nu provin din aceeași familie. Acum, numărul maxim permis este de 6.
  • Sălile de fitness, care în prezent funcționează la 50% din capacitate, vor putea funcționa la 70% din capacitate de la 1 iunie, „fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană”, dacă se atinge ținta de vaccinare și se menține rata de infectare scăzută.


Politica