marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Secțiile UPU și ATI de la Spitalul Județean Craiova, dotate cu aparatură modernă

Continuă investițiile cu fonduri europene pentru modernizarea secției de Terapie Intensivă, respectiv Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova.

43 tipuri de echipamente medicale, dintre care 6 paturi TI copii, 26 paturi TI adulți, un pat pentru pacient bariatric, 9 ventilatoare moduri multiple ventilatie (inclusiv CPAP, adult, copil/neonatatal, cu nebulizatoare si umidificator), 4 ventilatoare transport moduri multiple ventilatie, 21 monitoare funcții vitale, 7 defibrilatoare bifazice cu posibilitate defibrilare automată externă și defibrilare manuală, 6 electrocardiografe portabile vor fi achiziționate prin intermediul celei de-a treia finanțări obținute, în ultimul an, în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM), Axa Prioritară 9.

Unitatea spitalicească din Bănie a luptat și luptă în continuare cu efectele generate de pandemia de Covid-19, motiv pentru care tratarea pacienților în cele mai bune condiții este esențială.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, prin proiectul  „Creșterea capacității de diagnostic si tratament a pacienților infectați cu virusul SARS-COV-2, în cadrul SCJUC” vor fi cumpărate echipamente  medicale de ultimă generație, necesare depășirii crizei cauzate de pandemie.

Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 2,7 milioane de euro, principalii beneficiari ai echipamentelor medicale fiind Unitatea de Primiri Urgente (UPU) și sectia ATI, inclusiv compartimentul ATI al secției de Chirurgie Cardiovasculară.

„Terapia intensivă este ultima linie în lupta împotriva Covid 19, iar echipamentele medicale specifice ATI sunt o resursă critică și din păcate redusă în lupta cu această pandemie.

SCJU Craiova are în structura 65 de paturi ATI, dintre care 24 pentru pacienți infectați COVID, 28 pentru pacienții NON COVID, restul fiind paturi postoperatorii alocate sălilor de operații. SCJU Craiova este principalul spital din Oltenia către care sunt direcționate de către spitalele din regiune toate cazurile grave, depășite din punct de vedere al resurselor umane și materiale.

Atragerea fondurilor europene reprezinta o oportunitate pentru dotarea atât a UPU și ATI cu echipamente de ultimă generație necesare asigurării îngrijirilor de terapie intensivă”, potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean din Craiova.

Cu ajutorul proiectului, o parte din aparatura veche chiar și de 50 de ani va fi schimbată cu echipamente de ultimă generație. Totodată, vor fi asigurate suplimentar echipamente medicale care vor crește capacitatea de tratare și gestionare a crizei SARS-CoV-2 în timp util și eficient.

Politica