joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oamenii se vor putea vaccina anti-Covid în gări, aeroporturi, muzee sau între blocuri

Valeriu Gheorghiță a vorbit, marți, în conferința de presă, despre locații atipice în care oamenii cărora le este teamă de injecții, de spitale, să poată veni mai relaxați la imunizare.

Astfel, aceștia se vor putea vaccina în gări, aeroporturi, muzee, pe stadion sau chiar în puncte de imunizare amenajate între blocuri.

„E bine să găsim acele locații potrivite, cum ar fi muzee, gări, aeroporturi, stadioane, diverse localități turistice, litoral, munte, unde e interacțiune crescută între persoane.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Când ridicăm o serie de restricții, oamenii vor interacționa mai mult.

În urban ne gândim să organizăm puncte de vaccinare între blocuri, grupat anumite blocuri să fie arondate unor puncte de vaccinare fixe care să poată fi ulterior mutate de la o regiune la altă, ca să avem o acoperire mai mare.

E nevoie de o fragmentare cât mai mare a procesului în puncte mai mici, dar cu acoperire mai ridicată”, a subliniat coordonatorul campaniei de vaccinare.

De asemenea, echipe medicale de vaccinare din orașe vor merge din poartă în poartă și vor vaccina persoanele care își doresc acest lucru la sate.

Potrivit medicului, există persoane care doresc să se vaccineze la sat, dar sunt foarte mulți alți factori care intervin în acest lanț decizional și oamenii nu ajung efectiv să se vaccineze.

„Tocmai de aceea cred că pentru vaccinarea în mod deosebit pentru mediul rural am identificat câteva soluții punctuale și anume, unul dintre conceptele pe care le propunem și pe care ne dorim să îl punem în practică în perioada următoare este cel care se referă la <Orașul vaccinează satul>. Ce înseamnă pragmatic acest concept?

Echipe vaccinatoare medicale din centre de vaccinare din mediul urban se vor deplasa în localități arondate fiecărui oraș și vor efectua cel puțin o dată – de două ori pe săptămână pe anumite intervale orare activități de vaccinare, fie la gospodăria fiecărei persoane, fie din poartă în poartă, fie în gospodăria unei persoane vor fi organizate puncte de vaccinare în care vecinii vor veni și vor fi vaccinați sau se vor face o serie de activități mini-maraton de vaccinare în spații puse la dispoziție de autoritățile locale”, a spus Valeriu Gheorghiță.

El a afirmat că este importantă menținerea încrederii oamenilor în sistemul medical, întrucât sunt localități care nu au medic de familie, și atunci informația poate fi denaturată din diverse surse, iar oamenii sunt ezitanți.

„Echipele de vaccinare din urban vor merge în localități din rural unde nu sunt centre de vaccinare. Am luat în calcul transportul persoanelor către centrele de vaccinare. Sunt multe persoane cărora, din cauza activităților din mediul rural, le e greu să găsească momentul potrivit să meargă la un centru, de aceea avem aceste modalități pe care ne dorim să le punem în practică”, a declarat medicul, potrivit digi24.ro

Politica