marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Miniştrii nu vor primi bani la rectificare dacă nu fac reforme

Premierul Florin Cîţu a declarat că miniştrii care nu vor face reforme în companiile de stat cu pierderi nu vor primi bani la rectificarea bugetară pentru a avea cheltuielile acoperite până la finalul anului. 

“Reforma companiilor de stat. În buget, eu am inclus bani pentru anumite companii cu pierderi, presupunând că vor face o reformă şi vor reduce cheltuielile, suntem în luna iunie, în curând. (…) Nu s-a făcut aşa ceva. Eu le spun colegilor din Guvern că nu vor primi acei bani la rectificare pentru a avea cheltuielile până la finalul anului acoperite, dacă nu fac aceste reforme. E deja iunie, trebuie să vină cu aceste reforme, pentru că aceşti bani nu există, nu avem de unde să-i luăm, deficitul este acela pe care l-am spus la începutul anului”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la Radio Guerrilla, potrivit Agerpres.

Acesta a spus că a cerut miniştrilor să înceapă cu o reorganizare simplă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Eu am făcut reorganizare anul trecut în Ministerul Finanţelor (…), am reuşit la Ministerul Finanţelor să reduc numărul de directori generali, asta înseamnă şi economii la buget şi s-a putut şi ministerul merge foarte bine, colectează (…) Deci, poţi să faci reformă, să reduci numărul de directori generali, să comasezi din Direcţii şi aşa mai departe, deci asta se poate face, cea mai simplă reformă. De aceea îi încurajez, după aceea o să le solicit miniştrilor să facă această reorganizare a ministerelor. Până acum nu am primit o reorganizare a ministerelor care să facă ce am făcut eu, să reducă numărul de directori generali, de exemplu, nu a venit niciuna. Acum îi încurajez, după aceea o să le solicit, că altfel nu se pot reduce cheltuielile”, a declarat Cîţu.

Politica