joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Cetăţeni străini, printre care și zece copii, depistaţi de poliţiştii de frontieră la malul fluviului Dunărea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II – judeţul Mehedinţi au depistat şaisprezece cetăţeni străini care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, cu ajutorul unei ambarcaţiuni.

Cei în cauză au înfruntat condiţiile meteo nefavorabile, traversând fluviul Dunărea cu zece copii, dintre care unul în vârstă de şase luni.

În data de 25.05.2021, în jurul orei 08.00, o patrulă a polițiștilor de frontieră de la  Sectorul Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II – județul Mehedinți, pe timpul desfășurării misiunii de supraveghere, a observat, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, pe direcția km. flv. 889, o ambarcațiune în care se aflau mai  multe persoane şi care se îndrepta din Serbia spre malul românesc al Dunării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Imediat, echipajele mobile au intervenit cu operativitate, având în vedere condițiile meteo nefavorabile (vânt puternic, valuri mari şi ploaie torenţială). Grupul de persoane, format din adulţi şi copii, ajuns în siguranță la mal, a fost condus la sediul sectorului pentru verificări. Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit ca cei în cauză sunt cetăţeni din Iran și Irak, şase adulți, cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani şi zece minori, cel mai mic având doar 6 luni.

,,La cercetări, adulţii au declarat că au părăsit teritoriul Serbiei încercând să treacă fraudulos în România peste fluviul Dunărea, cu ajutorul ambarcațiunii.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun” a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Mehedinți agent șef Corina Moraru.

Foto: Poliția de Frontieră

Politica