Vaccinul anti-Covid nu va mai fi gratuit

Românii ar putea plăti pentru a-și face vaccinul anti-COVID-19, a sugerat, luni, președintele PNL, Ludovic Orban. El a spus că statul va mai suporta costurile imunizării doar o perioadă, urmând ca în viitor cetățenii să plătească pentru a se proteja de virusul Sars-Cov-2.

„Și așa noi organizăm vaccinare gratuită, statul român suportă toate costurile vaccinării. E o situație excepțională, mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup. Dar, până la urmă, se va merge pe mecanismul, de exemplu, de la vaccinarea pe gripă, unde numai persoanele vulnerabile sunt vaccinate gratuit, celelalte categorii vor trebui să se vaccineze pe răspunderea lor, că e răspunderea lor. E vorba de sănătatea fiecăruia”, a declarat Ludovic Orban, potrivit digi24.ro

Întrebat dacă românii vor ajunge să plătească pentru vaccinul anti-Covid, liderul PNL a răspuns: „Într-un viitor oarecare”.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu spune că vaccinul împotriva COVID-19 va rămâne gratuit în această perioadă și că nu există nicio discuție în Guvern pentru a schimba acest lucru.

„În România vaccinul este gratuit, nu a existat nicio discuție în Guvern, și va rămâne gratuit în următoarea perioadă”, a spus Cîțu într-o declarație de presă.

„Din contră, deja avem comenzi pentru a continua campania de vaccinare și în toamnă, dar și anul viitor, pentru că nu știm exact cum va evolua pandemia”, a adăugat el.

De asemenea, Cîțu a mai spus că vaccinul trebuie adus mai aproape de oameni.

„Avem rezultate bune dacă ne uităm la zonele urbane, dar în zona rurală rezultatele nu sunt aşa de bune”, a spus premierul, care a cerut autorităţilor locale să se implicate astfel încât vaccinul împotriva COVID-19 să fie disponibil tuturor românilor.

Populare

Recomandări

Românii care stau la bloc, obligați să-și schimbe repartitoarele

Toate contoarele și repartitoarele de costuri pentru energia termică...

Blue Air, sancționat cu peste 10 milioane de lei pentru cursele anulate

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a sancţionat Blue Air...

Olt. Tânără din Văleni, dispărută de la domiciliu

La data de 4 octombrie 2022, în jurul orei...