Conecteaza-te cu noi

Actualitate

CNAS reia concursul pentru ocuparea a 35 de posturi de directori de Case județene

Publicat

pe

Casa Națională de Asigurări de Sănătate reia concursul pentru ocuparea a 35 de posturi de directori de Case județene de asigurări de sănătate precum și a CAS a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești.

La primul concurs, organizat luna aceasta, au promovat doar 5 din 33 de candidați, iar alți 21 s-au înscris, dar nu s-au mai prezentat la concurs, scrie hotnews.ro

Cele 5 Case județene de asigurări de sănătate unde posturile vacante de directori generali au fost ocupate în urma concursului organizat recent de Casa Națională de Asigurări de Sănătate sunt CAS Maramureș (Carmen Eleonora Prodan), CAS Iași (Gheorghe Radu Țibichi), CAS Cluj (Lucia Luminița Brustur Chirilă), CAS Tulcea (Eugenia Vasile) și CAS Bistrița Năsăud (Vilhelm Szekely).

Dintre cei 60 de candidați care și-au depus dosarele, în urma verificării criteriilor de participare au fost admiși pentru susținerea probei scrise un număr de 54 de candidați. Pentru susținerea probei scrise, doar 33 de candidați s-au prezentat, în data de 6 mai 2021, în Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență. Proba de interviu a fost susținută de către cei cinci candidați care au promovat proba scrisă, în data de 12 mai 2021, la sediul CNAS. În urma susținerii probei de interviu, toți cei cinci candidați au promovat examenul.

În ceea ce privește însă subiectele de examen, Adrian Gheorghe, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, afirma că acestea au fost „de bun simț”: „S-a dorit un concurs transparent, cât mai puțin limitativ din perspectiva criteriilor și a subiectelor. Rezultatele arată că cei care s-au pregătit au putut promova.”

La casele județene care nu au un director numit prin concurs, „concursurile se vor organiza până când se vor ocupa toate posturile”, mai spunea președintele CNAS.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.