vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

9 stații de încărcare pentru mașinile electrice, înființate la Craiova

Consilierii locali USR-PLUS ridică o inițiativă de-a dreptul relevantă pentru Bănie și anume, instituirea unor stații de încărcare necesare autovehiculelor electrice.

Având în vedere impactul negativ al combustibililor fosili asupra mediului și sănătății, dar și dezvoltarea continuă a infrastructurii automotive, înființarea stațiilor pentru încărcarea mașinilor electrice constituie o prioritate pentru comunitate, contribuind la creșterea nivelului de trai al craiovenilor.

Proiectul referitor la punerea în funcțiune a 9 stații de încărcare electrică urmează să fie dezbătut și supus votului în cadrul ședinței Consiliului Local de joi. După intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, municipalitatea se va preocupa de identificarea și inventarierea, în termen de 60 de zile, a locațiilor necesare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Până cel târziu la data 1 ianuarie 2023, proprietarii/administratorii unităților de cazare, spațiilor comerciale și de birouri, după caz, care dețin mai mult de 50 de locuri de parcare, vor iniția, pe cheltuială proprie, câte una sau două stații de reîncărcare cu putere rapidă, pe un amplasament care oferă acces public și este situat pe teritoriul administrativ al municipiului Craiova.

Nerespectarea prevederilor alin. 2 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2000 – 2500 lei.

Stațiile de reîncărcare vor fi prevăzute cu cel puțin 2 prize de încărcare, fiecare priză având o putere minimă de cel puțin 22Kw și vor fi echipate, din motive de interoperabilitate, cel puțin cu prize sau conectori de tip 2 pentru vehicule, conform descrierii din Standardul EN62196-2, în conformitate cu anexa nr. 1 punctul 1.1 din Legea 34/2017”, potrivit proiectului înaintat.

Având în vedere Hotărârea Consiliului Local nr. 526/2019, privind aprobarea participării municipiului Craiova la Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședință de județ, Municipiul Craiova a depus în anul 2020 dosarul de finanțare pentru proiectul privind amplasarea de 9 stații de incarcare rapide cu 3 puncte de încărcare (1x50kw, 2x22kw) amplasate în următoarele locații:

– 1 Romul;

– 1 Nicolăescu Plopșor;

– 6 Calea București (în dreptul Electroputere Mall),

– 1 Bld Decebal (Facultatea de Automatică intrarea la INCESA).

Proiectul se află în stadiu de verificare la Administrația Fondului pentru Mediu.

Inițiatorii proiectului în cauză sunt consilierii locali  Eduard Alexandru Cîrceag, Cezar Mihail Drăgoescu, Nicu Cosmin Teodorescu, Manuel Borțoi și Lucian Bernd Săuleanu.

foto: obectivbr.ro

Politica