joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cupa României a ajuns în Bănie!

Victoria de la Ploiești salvează stagiunea pentru echipa olteană, ce obține a cincea calificare consecutivă în Europa.

Cu 1.000 de suporteri alături, CSU Craiova câștigă Cupa României după un meci dramatic pe Ilie Oană. Oltenii deschid scorul cu scărița lui Ivan, lansat perfect de Nistor cu o pasă în profunzime. Astra egalează din penalty, prin Găman, după ce Feșnic mută un fault în careu. La capătul celor 90 de minute tabela nu mai e modificată, așa că se intră în extra-time. Dramatismul atinge cote maxime, după ce Astra, outsider evident, preia conducerea în startul primei reprize de prelungiri, gol Boe-Kane. Reacția oltenilor e fantastică: transor Nistor de la 30 de metri pentru 2-2, gol Screciu, din centrarea aceluiași Nistor pentru Cupă.

Cu gol și două pase decisive, Nistor a fost MVP-ul meciului. Titlul a mers însă la Valentin Gheorghe, de la giurgiuveni. Vizibil iritat, mijlocașul Craiovei a spus la flash-interviuri: „Cred că meritam victoria din primele 90 de minute. Am dominat, ne-am creat foarte multe ocazii, dar ne-am relaxat și asta ne putea costa. Știam foarte bine că cei de la Astra au echipă foarte bună, chiar dacă au retrogradat. Îmi pare nespus de rău pentru ei, am foarte mulți prieteni acolo. Azi la prânz am vorbit cu băiatul meu, mi-a zis că nu mai am ce căuta acasă dacă nu marchez. Mi-am adus aminte momentul ăla, mi-am făcut mingea și am șutat. Azi am oferit două pase decisive, am și marcat, cred că trebuia să fiu omul meciului. Din păcate l-a primit alt jucător. Nu știu ce trebuia să fac, să mai dau două goluri și două pase. Asta e, așa au văzut domnii mai în vârstă”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Screciu a marcat pentru Cupă: „Mă simt foarte bine, având în vedere că este primul meu gol oficial. Am mai câștigat Cupa României, tot cu Universitatea, și este o senzație plăcută să o câștig și a doua oară. Am căzut când am sărit gardul, am căzut pe șold. Mă doare puțin, dar cu siguranță bucuria o să-mi acopere durerea”. La final, Cicâldău a spus: „Mă bucur foarte mult pentru Screciu că a reușit să ne aducă Cupa acasă. Sunt sigur că nu va fi ultimul gol, ne-a adus, practic, Cupa. Cu toții am muncit”.
CSU Craiova câștigă Cupa României și încheie campionatul pe locul 3, fiind, pentru a cincea oară la rând, în Europa.

Astra Giurgiu – CSU Craiova 2-3 (1-1, 1-2)

Au marcat: Găman 15 (pen.), 92 Boe-Kane / Ivan 13, Nistor 100, Screciu 111
Astra Giurgiu: Mihai Popa – Hugo Souza (68 Riza), Jovanovic, Găman, Lamanje – Boe-Kane, Canadija, Crepulja – Stahl (65 Balaure), Krpic, V. Gheorghe. Antrenor: Ionuț Badea.
CSU Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, M. Constantin (74 Acka), Bălașa, Bancu – Alex Mateiu (74 Tudorie), Dan Nistor – Cîmpanu (65 Camara, 109 Fedele), Alex Cicâldău, Baiaram (74 Screciu) – Andrei Ivan. Antrenor: Marinos Ouzounidis.

Stadion: Ilie Oană (Ploieşti).
Arbitri: Horațiu Feșnic (Cluj-Napoca), Octavian  Şovre (Satu Mare) și Alexandru Cerei (Cluj-Napoca).  

Politica