joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doljeni traficanți de droguri, țigări și petarde

Trei doljeni au fost arestați preventiv, fiind acuzați de trafic de droguri, contrabandă cu țigări și articole pirotehnice. Cei trei sunt din Călărași, Sadova și Dăbuleni.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, au făcut 9 percheziții domiciliare în acest caz.

„Astfel, au fost descoperite doze de cannabis, intrumente şi dispozitive de mărunţire şi porţionare a cannabisului, 3.420 de ţigarete, în pachete, fără timbru legal de marcaj, precum şi 527 de articole pirotehnice, deținute fără drept.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma percheziţiilor, 7 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, în vederea audierii şi continuării cercetărilor în cauză.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 3 persoane, 2 bărbaţi, de 38 şi 31 de ani, din Călăraşi, respectiv Sadova şi un tânăr, de 23 de ani, din Dăbuleni.

Ulterior, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe numele celor 3 persoane”, arată IPJ Dolj.

Potrivit DIICOT, începând cu toamna anului 2019, doi dintre inculpați au comercializat droguri de risc (cannabis) către mai multe persoane de pe raza județului Dolj, obținând importante sume de bani.

Al treilea cumparase petarde cu care voia să incendieze locuința fostei soții. Numai că a provocat o explozie chiar în casa lui.
S-a întâmplat în Călărași. Bărbatul de 37 ani, dar și un vârf al său de 15 ani au fost răniți și au ajuns la spital.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că cel de-al treilea inculpat a deținut droguri de risc pentru consum propriu și s-a aprovizionat cu articole pirotehnice, pe care le-a prelucrat în scopul obținerii de materie explozibilă.
La data de 28.05.2020, prin manipularea defectuoasă a acestora, inculpatul a provocat, la locuința sa, o explozie în urma căreia el şi o altă persoană au suferit numeroase leziuni.
Din cercetări a reieșit faptul că inculpatul intenționa să folosească materia explozivă pentru a incendia locuința soției sale, de care era despărţit și căreia i-a adresat numeroase ameninţări cu moartea”, spun procurorii.

Oamenii legii continuă cercetările în acest caz , sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri și deţinere, prelucrarea, deţinerea, folosirea materiilor explosive, operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept şi contrabandă.

„La activitate, au participat și polițiști ai Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Dolj şi jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova”, mai menționează IPJ Dolj.

Politica