marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Slătinean, asaltat de polițiști după ce amenința că incendiază blocul în care stă

Polițiștii slătineni au intervenit în forță miercuri seara, în jurul orei 22, pentru a opri un bărbat care amenința că va incendia apartamentul în care locuiește și ulterior întreg imobilul.

Evenimentul a avut loc într-un bloc pe Strada Primăverii. Locatarii au ieșit speriați din case și au anunțat forțele de ordine, oprind gazele astfel încât bărbatul să nu apuce să facă ceva regretabil.

Potrivit polițiștilor, totul ar fi pornit după ce sora sa ar fi fost reținută de oamenii legii și dusă în închisoare din cauza unei amenzi penale, primită acum câțiva ani și neplătită.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„A fost o intervenție delicată, cu forțe sporite de polițiști, jandarmi și echipaje ISU. S-a terminat cu bine în final, după ce au intrat colegii de la SAS peste el în apartament și l-au imobilizat. Nu am mai mers pe ideea negocierilor multe și dureroase; în situații de genul acționezi prompt pentru că este vorba ș de viața altora.

Nu se știu momenta care au fost cauzele clare care l-au determinat să facă asta, însă în cursul după-amiezii sora lui a fost încarcerată. Ea a avut o condamnare, amendă penală acum 2-3 ani, din cauza căreia instanța de judecată a înlocuit amenda cu închisoare.

Noi am pus în executare mandatul de arestare și probabil că de aici a răbufnit.

Momentan, bărbatul nu este în arest, ci în Secția de psihiatrie de la Spitalul Slatina și urmează să i se facă o expertiză medicală”, a transmis Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt IPJ Olt.

Echipajele ISU au fost prezente la fața locului, sprijinind intervenția polițiștilor.

„Au fost direcționate la fața locului o autospecială de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, un echipaj SMURD, o autospecială pentru descarcerare și un echipaj CBRN, dar nu a fost nevoie de intervenția forțelor și mijloacelor Detașamentului Slatina. Bărbatul a fost preluat de un echipaj de poliție”, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

foto: evenimentdeolt.ro

Politica