vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Românii s-au alăturat valului migrator către Statele Unite

Printre cetăţenii din Nicaragua şi Honduras, la graniţa Statelor Unite cu Mexicul ajung şi migranţi din România. 

Mai exact, la un punct de trecere a frontierei din statul Texas, aceștia au fost filmaţi de Reuters. Aceeași agenție a publicat și fotografii făcute cu drona în care zeci de imigranți, despre care spune că vin din România, Armenia și America Centrală, inclusiv un grup de minori neînsoțiți, așteaptă să fie transportați la o unitate de procesare a poliției de frontieră din SUA. Ei au traversat râul Rio Grande cu pluta, pentru a intra în Statele Unite din Mexic.

De asemenea, ziarul britanic The Mirror scria că a descoperit destul de mulţi români printre zecile de mii de oameni care traversează Mexicul către Statele Unite, în căutarea unui trai mai bun.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Călătoria periculoasă implică mult mers pe jos, prin zone în care au loc constant confruntări armate între carteluri rivale. Jurnaliştii britanici au pus acest fenomen pe seama Brexitului, scrie digi24.ro

Astfel că, românii şi alţi migranţi europeni care nu mai pot intra în Marea Britanie şi-ar fi îndreptat atenţia spre Statele Unite, profitând de relaxarea politicii de imigrare a noii admnistraţii Biden.

Politica