miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Orchestra „Lyra Gorjului” nu va mai susține concerte


Orchestra „Lyra Gorjului” nu va mai susține concerte, pentru că nu mai există fonduri care să susțină proiectul. Artiștii mai aveau de susținut spectacole în lunile mai și iunie, dar nu s-au mai găsit banii necesari.

Florin Berculescu, dirijor și pianist, spune că finanțarea ar fi însemnat 4.000 de lei pentru fiecare spectacol și că îi este jenă, pentru situația în care s-a ajuns.

„Orchestra,, Lyra Gorjului” își încetează finanțarea mizerabilă, oricum, după doar 4 concerte, în acest an sub pandemie, deoarece fondurile alocate acestei orchestre, de mizerie, e subzistenta, se dau la grămadă, Școlii Populare de Artă din Târgu -Jiu, fără o autonomie a cheltuirii lor. În consecință, înțeleg, ca aceste fonduri, au fost redistribuite după criterii strict administrative, neținând cont de actul de cultura, necesar mai ales după atâta pauza, de către conducerea Scolii Populare, pentru a acoperi alte necesități, importante și ele, înțeleg, dar nu pentru acelea pentru care au fost atribuite. Nu insinuez nimic, îmi exprim doar profundul regret, nemulțumirea întreaga. Situația nu e doar la nivelul județului Gorj dar aș  fi dorit ca mizeria aceasta de finanțare de DOAR 4000 de lei!!!!!!!!!, să nu se taie și să putem funcționa, subzistent, pe întreaga stagiune, atât cât mai era (2 concerte, unul pe luna). – Îmi e, oricum jenă, față de personalitățile muzicale, de nivel național și mai mult, care mă cunosc, pentru faptul că accept această promiscuitate și nu îmi văd de treabă. Motivația e una altruistă, fără modestie și a locului în care am decis să rămân. Deasupra vremurilor sau sub ele. Sper într-o susținere mai activă a actului de cultură, în Gorj, pentru a îl scoate din zona în care este și a îl duce  spre o abordare  finanțată corespunzător, profesionista. La fel și managerial. Iertare dacă am supărat pe cineva. Dar așa nu se poate”, a spus Florin Berculescu, într-o postare pe Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica