joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Prima ediţie a Festivalului de filme pentru copii Kinosaga va avea loc între 28 mai şi 1 iunie

Prima ediţie a Festivalului de filme pentru copii Kinosaga va avea loc între 28 mai şi 1 iunie la Palatul Culturii „Teodor Costescu” din Drobeta-Turnu Severin.

Intrarea va fi liberă.

Timp de cinci zile vor fi proiectate peste 25 de filme de scurt şi lungmetraj, animaţie sau ficţiune din Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca, Germania, Olanda şi România, anunţă organizatorii – Asociaţia ENKIDU.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Printre acestea se numără: ”Opinci” – Cel mai bun scurtmetraj de animaţie la TIFF 2019, Cea mai bună animaţie românească la Anim’est 2019, Cel mai bun film la Tbilisi IAF; ”Cei mai duri din curtea şcolii” – Premiul Publicului la Kristiansand IFF; ”Cele mai bune” – Lorens Award la Goteborg Film Festival 2014, Cel mai bun film într-o limbă străină 2015 – Central Ohio Film Critics Association; ”În pădurea Hakke” – Cel mai bun film pentru copii în 2017 la Amanda Awards, Norvegia, ”Sune vs. Sune” – nominalizat în 2019 la Berlinale sau ”Heliu” – premiat în 2013 cu Oscar pentru Cel mai bun film de scurtmetraj.

„Kinosaga s-a născut din dorinţele celor peste 30.000 de copii care au participat la caravanele ENKIDU şi care nu mai voiau să părăsească sălile de proiecţie, cerând încă un film şi încă unul. Pentru cinci zile vom fi într-un maraton de poveşti scrise şi filmate, într-un carusel de emoţii, suspans, lecţii despre bucuria de a fi şi de a rămâne copii” declară Ciprian Nedelcu, unul dintre organizatorii evenimentului, potrivit unui comunicat de presă.

Programul evenimentului este completat de ateliere şi cluburi de lectură – unde copiii vor începe să citească şi să discute câteva dintre cărţile pe care le vor primi apoi cadou.

Kinosaga este organizat de Asociaţia ENKIDU în parteneriat cu: Palatul Culturii din Drobeta-Turnu Severin, Ambasada Norvegiei la Bucureşti, Norwegian Film Institute, Ambasada Danemarcei în România, Danish Film Institute, Ambasada Suediei la Bucureşti, Swedish Institute, Swedish Film Institute. Proiectul este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, scrie Agerpres.

Politica