marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Muncitorii de la uzina de vagoane din Severin , în grevă

Muncitorii de la Uzina de Vagoane din Drobeta Turnu Severin au intrat în grevă. Oamenii susțin că sunt nemulțumiți de salariile de mizerie pe care le primesc. Cei circa 400 de muncitori ai fabricii din Severin au ieșit, pentru a doua zi, consecutiv, în curtea uzinei, întrerupând, astfel, munca. Aceștia au ajuns la capătul răbdării și spun că nu vor relua lucrul până când nu primesc asigurări ferme de majorare a salariilor.

Oamenii solicită o creştere salarială și negocierea contractului colectiv de muncă. Ei susțin că lucrează în condiții grele, fiindu-le tăiate și toate sporurile. Firma, care are ca acţionar majoritar (75%) un concern american, are 1.200 de salariaţi în uzina din municipiul Arad și circa 450 în uzina Drobeta Turnu Severin. Conducerea societății nu a transmis deocamdată niciun punct de vedere.

„Ne nemulțumesc salariile. Tot ne amână că ne măresc salariile, însă au trecut peste 2 ani de atunci. Am tot protestat din această cauză. Unitatea are profit, sunt contracte semnate, dar noi nu primim nimic în plus la salariu. Ne spun mereu să mai așteptăm. Avem 1.400 – 1.500 lei pe lună. Banii aceștia nu prea ajung pentru traiul lunar. Am ajuns la capătul răbdării”, a declarat un protestatar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Suntem în jur de 400 de persoane aici, adică aproape toată fabrica. Oamenii nu mai pot să trăiască de pe o zi pe alta. Banii sunt nemulțumirea noastră. În jur de 1.500 de lei pe lună primim, în contextul în care sunt condiții grele de lucru. În plus, ne-au fost tăiate toate sporurile. Noi ne cerem salarii decente și semnarea contractului colectiv de muncă”, a spus alt muncitor nemulțumit.

Politica